Vull llogar el meu pis, per on començo?

Si tens un habitatge i el vols llogar, has de saber que és una de les millors opcions possibles per treure la màxima rendibilitat. Un pis buit, com bé sabràs, només genera despeses innecessàries. Això es deu al fet que, encara que de vegades no pensem en això, un immoble buit segueix tenint unes despeses fixes. Tant si estan habitades com no, mes a mes s’ha de fer front una sèrie de factures que no podem esquivar.

Per tant, la millor opció és posar la casa en lloguer i ajudar amb totes aquestes despeses que suposa tenir un habitatge buit. No obstant això, si mai has llogat un habitatge és probable que et sorgeixin molts dubtes sobre com fer-ho o per on començar. Per ajudar-te, en aquest post t’expliquem quins són els punts bàsics que van a permetre trobar un llogater de forma ràpida i segura.

Abans de pensar com anunciar l’habitatge, és molt important que pensis si has complert amb tots els tràmits previs. No saps quines són? Per llogar un habitatge és indispensable que la immoble tingui en vigor els següents documents:

  • Els subministraments (aigua, llum i gas) han d’estar donats d’alta
  • Has de disposar del certificat d’eficiència energètica: es tracta d’un document amb el qual el tècnic especialista quantifica que quantitat de CO2 expulsa a l’atmosfera casa teva

Un cop tinguis tots els tràmits fets, ja ho tindràs tot preparat per publicar a Internet el teu magnífica habitatge. No obstant això, no t’oblidis que has de posar obligatòriament la qualificació del certificat d’eficiència energètica a l’anunci i entregar-li una còpia al teu inquilí.

Presta molta atenció a l’anunci

Quan comences a pensar en l’anunci amb el qual oferiràs el teu habitatge de lloguer, heu de tenir certs aspectes en compte perquè el teu anunci reflecteixi a la perfecció l’habitatge. Encara que molts pensin que és un pas sense més, no ha de ser així. Depenent de com sigui l’anunci, el grau d’interès de les persones que busquen pis augmentarà o disminuirà.

A l’hora d’elaborar-lo, has de comptar sempre amb les següents dades:

  • Les principals característiques de l’habitatge, com nombre d’habitacions, el tipus de ventilació, els metres quadrats o el nombre de banys
  • La ubicació exacta i els serveis de la zona.
  • Les fotos han de tenir llum, la casa ha d’estar ordenada i han de mostrar els punts forts de la casa. Recorda que una casa sense imatges perd interès per part de futurs inquilins. Esforça’t per treure unes bones fotografies on s’aprecie com és la teva propietat.
  • Inclou la classificació del Certificat d’Eficiència Energètica en tots els anuncis
  • El preu i la durada del contracte

Si tens en compte tots aquests punts, pujar l’anunci del teu habitatge de lloguer serà molt més fàcil i aquest serà molt més visible.

Prepara-ho tot

Tot i que la casa estigui buida, no has de despreocupar-te d’ella i deixar-la abandonada. Has de planificar-te per a realitzar una neteja periòdica perquè no es vagi acumulant la brutícia. D’aquesta manera, podràs presentar la teva casa als potencials inquilins de la millor manera i els cridarà l’atenció.

D’altra banda, també has de plantejar-te si llogaràs la teva casa amb o sense mobles. Encara que et sembli un punt poc important, té gran rellevància. Mai pots arrendar un habitatge a mig moblar, ni amb tots els mobles que et sobrin a casa teva, ja que aquest pis no és un traster.

Durant les visites, intenta que l’ambient de l’habitatge sigui agradable. Tant si fa molt de fred com molta calor, acudeix un parell d’hores abans per adequar la temperatura de la casa. D’altra banda, juga amb l’aromateràpia i col·loca estratègicament ambientadors perquè la teva casa faci olor de 10. Finalment, intenta que la casa estigui decorada de manera impersonal ja que no saps l’estil dels teus futurs inquilins.

Lloguer professional

La millor manera per llogar un habitatge d’una forma ràpida i segura és que recorris a l’assessorament d’un professional del sector immobiliari. Els experts de Lloguer Segur t’assessoraran durant tot el procés i et trobaran a l’inquilí perfecte el més ràpid possible. D’aquesta manera, tots els tràmits s’agilitzaran i podràs treure rendibilitat al teu habitatge de lloguer molt ràpidament.

Segueixes tenint dubtes de com llogar el teu habitatge? No et preocupis! A Lloguer Segur t’ajudem des del primer moment i fins que s’acabi el contracte perquè no hagis de preocupar-te de res. Si, tot i així, encara tens dubtes, escriu-nos. Estarem encantats d’ajudar-te!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.