Vull llogar el meu pis, per on començo?

Si t’estàs fent aquesta pregunta, has triat la millor opció de totes les possibles. Disposar d’un pis buit només et generarà despeses innecessàries, ja que, encara que de vegades no es caigui en això, tots els habitatges tenen unes despeses fixes que, sense tenir en compte si estan habitades o buides, fan que mes a mes s’hagi de fer front a una sèrie de factures. Per ajudar-te en la seva decisió, t’expliquem els quatre punts bàsics que faran que la tasca de trobar un llogater sigui com bufar i fer ampolles.

Atenció als tràmits previs

Abans de pensar com anunciar l’habitatge, és molt important que pensis si has complert amb tots els tràmits previs. No saps quines són? Pren nota. Per llogar un habitatge és indispensable que la immoble tingui en vigor la cèdula d’habitabilitat, amb aquesta un arquitecte certifica que el teu habitatge reuneix els requisits tècnics especials perquè pugui ser habitable. També, has de disposar del certificat d’eficiència energètica, un document amb el qual el tècnic especialista quantifica que quantitat de CO2 expulsa a l’atmosfera casa teva. Quan ho tinguis, has de posar la qualificació en l’anunci i entregar-li una còpia al teu inquilí.

Dóna molta importància a l’anunci

Un cop hagis complert amb els tràmits previs, has de començar a pensar en l’anunci amb el qual anunciaràs el teu habitatge de lloguer. No pensis que és un pas sense més, depenent de com sigui, el grau d’interès de les persones que busquen pis, augmentarà o disminuirà. A l’hora d’elaborar-lo, has de comptar les principals característiques de l’habitatge, com nombre d’habitacions, el tipus de ventilació, els metres quadrats o el nombre de banys; la ubicació exacta i els serveis de la zona. També has de preocupar-te per les fotos, una casa sense imatges perd adeptes. Esforça’t per treure unes bones fotografies on s’apreciï com és la teva propietat.

Adequa l’habitatge

Tot i que la casa estigui buida, no has de despreocupar-te d’ella i deixar-la abandonada. Has de planificar una neteja periòdica perquè no s’acumuli brutícia. D’aquesta manera, podràs presentar la teva casa als potencials inquilins de la millor manera i els cridarà l’atenció. També has de plantejar-te si vas a llogar la teva casa amb o sense mobles. Encara que et sembli un punt poc important, té gran rellevància. Mai pots arrendar un habitatge a mig moblar, ni amb tots els mobles que et sobrin a casa teva, ja que aquest pis no és un traster.

Lloguer professional

La millor manera per llogar un habitatge d’una forma ràpida i segura és que recorris a l’assessorament d’un professional del sector immobiliari. Els experts de Lloguer Segur t’assessoraran durant tot el procés i et trobaran a l’inquilí perfecte en uns 15 dies, aproximadament.

Segueixes tenint dubtes de com llogar el teu habitatge? T’ho expliquem!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − ten =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Pot llegir i revisar l'avís legal i la política de protecció de dades