CONSELLS PER ESTALVIAR A L’ENCENDRE LA CALEFACCIÓ

Amb l’arriba del fred és moment de encendre la calefacció dels nostres pisos de lloguer . Les factures es disparen durant la tardor i l’hivern, però, un ús responsable dels sistemes de calefacció ens ajudarà a que la butxaca no es vegi ressentida. A l’entrada d’avui us expliquem què cal fer per estalviar a l’encendre la calefacció .

ESTALVI EN L’ÚS DE LA CALEFACCIÓ D’UN HABITATGE

Que el teu habitatge de lloguer estigui calent i confortable en els mesos de més fred no està renyit amb incrementar la despesa, només has de portar a terme unes senzilles pautes:

REVISIÓ I NETEJA DE CALDERES

Abans que arribi el fred toca repassar el bon funcionament de la caldera i els radiadors . És molt important que un cop a l’any purguem els radiadors i els netegem, ja que en ocasions, la brutícia fa que es quedin petites bombolles que no permeten que s’escalfin correctament i, per tant, la casa no agafa la temperatura desitjada i la despesa és el mateix. D’altra banda, mai no podem oblidar revisar i netejar el circuit de calefacció per evitar avaries a posteriori.

CONTROL DE LA TEMPERATURA I L’ENCESA

Un cop arranquem la calefacció, per molt fred que faci a l’exterior i dins de casa, haurem de programar-la en espais tancats entre 20 i 21 ºC, aquesta és la temperatura ideal per estar confortable en un habitatge i la que menys despesa genera. Cada grau que pugem la calefacció, suposarà un cost en la nostra factura mensual.

D’altra banda, és molt recomanable programar l’arrencada de la calefacció just una mica abans que arribem a l’habitatge, perquè aquesta vagi agafant temperatura, i disposar d’un sensor d’apagada, quan aquesta agafa la temperatura desitjada. A més, si vols controlar la despesa, és important que apaguis la calefacció al anar-te a dormir.

POSSIBLES PÈRDUES DE CALOR

Una altra pauta que haurem de cuidar a l’hora d’estalviar a l’encendre la calefacció en el nostre pis de lloguer és comprovar que no hi pèrdues de calor a l’immoble. Les fuites de calor suposen fins a un 30% del consum. Per això, és clau comptar amb unes bones finestres que ens aïllin correctament del fred o bé, instal·lar estors o cortines que retinguin millor la calor, a més de tèxtils, catifes o tapissos que ajudin a protegir l’habitatge.

COMPROVA LA TARIFA QUE TENS CONTRACTADA

De vegades no prestem molta atenció a la tarifa de llum que tenim contractada, però és important consultar les ofertes de les companyies subministradores, a més, d’analitzar amb detall les necessitats energètiques de l’immoble , i d’aquesta manera escollir i contractar la potència que realment necessitem .

ÚS CORRECTE DELS RADIADORS

A més de netejar anualment els radiadors per així evitar que aquests no deixin de ser eficients, haurem de fer un manteniment bàsic dels mateixos i procurar no portar a terme accions que puguin danyar-los o obstruir la sortida de la calor, com col·locar peces a sobre, objectes voltant o mobles que absorbeixin la calor. Aquest tipus de pràctiques fan que el consum sigui més gran i també la factura.

D’altra banda, en els dies més freds haurem de controlar el temps de ventilació de l’habitatge. Com us comentem sempre, faci fred, calor o troni, la casa cal ventilar-la diàriament per renovar l’aire i la qualitat d’aquest. No obstant això, durant la tardor i l’hivern, el temps de ventilació d’un habitatge ha de reduir-se a no més de quinze minuts, d’aquesta manera, evitarem que l’immoble es refredi massa, i després sigui més costós escalfar amb la calefacció.

CONTROL DE L’AIGUA CALENTA

Aquesta recomanació és bàsica per estalviar en calefacció i aigua calenta . Per evitar que el consum es dispari hi ha dos punts importants que hem de dur a terme, el primer, evitar en la mesura del possible els banys i substituir-lo per dutxes. En segon lloc, seria interessant instal·lar un termòstat que ens ajudarà a estalviar en calefacció i així, evitarem estar afegint aigua freda i calenta de forma contínua fins a trobar la temperatura ideal.

CONSELLS D’ESTALVI PER A CUINES DE GAS

Si en el teu pis de lloguer tens cuina de gas , et deixem uns tips amb els quals també podràs estalviar:

  • Mantingues sempre nets els cremadors , d’aquesta manera evitaràs obstruccions i que el consum de gas i la despesa pugin .
  • Usa recipients adequats a la mida i forma dels cremadors
  • Sempre que puguis utilitza l’olla a pressió, més ràpida i barata en termes de consum i d’estalvi de calefacció.
  • Intenta ser eficient en l’ ús de la cuina de gas , si només hi vols escalfar alguna cosa, millor utilitza el microones.

Segueix els nostres consells i aconseguiràs tenir la teva casa calenta sense que passi factura .

I tu, com mantens la temperatura a la teva pis de lloguer? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.