Consells per mantenir el vostre habitatge fresc a l’estiu

A l’estiu, la calor excessiva dels carrers pot penetrar a casa nostra i afectar el nostre benestar. Factors com el clima de la zona, l’alçada de l’habitatge o l’orientació de les finestres influeixen en aspectes com la força del sol, que és determinant per mantenir un ambient fresc a casa nostra. En aquest article t’expliquem alguns consells per evitar que la calor s’apoderi de la teva residència i preparar-la davant de la calor.

Evita que la calor entri per les finestres 

Durant les hores del dia en què el sol penetri amb més força per les finestres, és recomanable mantenir-les tancades i amb les persianes baixades o cortines tirades. L’aire que entra a casa durant aquestes hores és calent i només aconseguirà que s’acumuli més calor a casa. Amb aquesta acció, podràs reduir la sensació de calor, mantenint fora la xafogor del carrer i generant espais d’ombra dins de l’habitatge.

Quan el sol ha caigut i hagi deixat d’incidir per les nostres finestres, serà moment d’obrir-les per generar corrent i renovar l’aire de la casa. D´aquesta manera, refresquem l´ambient i baixarem la temperatura dins de la llar.

Genera un ambient humit

L’aigua i la humitat tenen la capacitat d’actuar com a regulador tèrmic. Humitejar lleugerament elements com les cortines ajudarà a disminuir la temperatura de l’aire que entra a la casa en entrar en contacte amb la superfície humida. Per a aquesta comesa també podeu utilitzar humidificadors, que ajuden a augmentar la humitat de l’ambient en una habitació.

No abusis dels electrodomèstics durant el dia

Aquests aparells, tant quan estan encesos o simplement endollats, generen calor. Per ajudar a reduir la temperatura dins de la llar, és recomanable evitar l’ús innecessari d’electrodomèstics (sobretot les hores de més calor) amb l’objectiu d’evitar aquests graus extra ia més reduint el consum elèctric.

Per evitar haver d’encendre llums durant el dia, deixa que la llum del sol es coli prou per les escletxes de les persianes. Si utilitzes llum de bombeta durant el dia, emetran més calor ia més hauràs de pagar més a la teva factura elèctrica.

Genera corrents d’aire amb ventiladors o altres aparells

Un ventilador pot ser un gran aliat durant els mesos de calor. Permeten generar corrents d’aire constants que refresquen l’ambient. Intenta orientar les aspes de manera que moguin l’aire calent amb la màxima rapidesa possible, ja que la calor s’acumula a les parts altes dels habitatges. També és recomanable mantenir tancades aquelles habitacions de la casa que no es facin servir de forma regular. D’aquesta manera s’optimitza i concentra la força dels aparells generadors d’aire en aquelles estades on sí que hi ha persones.

Les plantes inferiors, més fresques

Si el teu habitatge disposa de diverses plantes, intenta passar el major temps possible a les inferiors. Les plantes baixes estan més aïllades de la incidència dels raigs del sol, i l’ambient que es genera és més fresc, ja que arriba menys aire calent.

Fes servir peces lleugeres quan estiguis per casa

Una manera de complementar els consells anteriors és intentar reduir la sensació de calor corporal a través de la nostra roba. Si utilitzem teixits més lleugers com és el cas de les peces vaporoses com el cotó o el lli, disminuïm la nostra sensació de calor. Aquest tipus de teixits també són aplicables a fundes de sofà, butaques i llençols.

Hidratació constant i dieta lleugera

Mantenir una hidratació constant, bevent aigua sovint per refrescar-te, ajudarà a disminuir la sensació de calor. A més, si fas menjars més lleugers, ajudaràs a reduir les possibles sufocacions en les hores següents. Receptes fresques com cremes fredes, gaspatxos o amanides, són una bona opció perquè el teu cos tingui menys sensació de calor.

Tots aquests consells ens poden ajudar a disminuir la sensació de calor a casa nostra. Cal recordar que també és important evitar certes pràctiques com l’esport durant les hores de més calor. En aquest sentit, les primeres hores del matí, o cap al tard, són els moments més recomanats per sortir al carrer i fer esport a l’aire lliure.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.