Guia per no caure en estafes si vols canviar de casa

El final de l’estiu és una època en què moltes persones busquen un nou habitatge de cara al nou curs. Els mesos de vacances són un bon moment per canviar de casa, ja que disposem de més temps per buscar la nostra propera llar i per dur a terme la mudança.

Estudiants i treballadors que canvien de destinació o de posició també necessiten una casa per al setembre, a més d’aquells que tan sols volen trobar un habitatge que s’ajusti més a les necessitats. No obstant això, convé no deixar aquesta cerca per a l’últim moment, ja que les presses ens poden fer caure de vegades en estafes o enganys.

Les estafes immobiliàries són, malauradament, un problema molt habitual. Els portals digitals retiren els anuncis fraudulents de les seves webs quan els detecten, però necessiten temps per fer-ho, i sempre se’ls pot escapar algun. Per això, és important tenir en compte alguns consells per no caure en estafes i evitar que la cerca del nostre proper habitatge pugui convertir-se en un malson.

  1. No confiïs en anuncis excessivament barats o amb unes condicions molt avantatjoses. Normalment, la majoria danuncis solen estar en un rang de preus limitat. Si trobeu una oferta molt atractiva, que fins i tot pot anar acompanyada de fotografies, a un preu molt inferior respecte d’altres immobles similars a la zona, pot ser un indici que es tracta d’una estafa.
  2. Tracta d’agendar sempre una visita de l’habitatge per comprovar que tot sigui realment com a les fotos. Els estafadors solen posar excuses, com que no són a Espanya i que tenen molta pressa per trobar un llogater, per justificar els preus baixos i eludir que puguis veure el pis.
  3. No facis pagaments per avançat ni mitjançant mètodes sospitosos. Els estafadors et demanaran els diners moltes vegades abans de lliurar-te les claus o que vegis el pis insistint que necessiten arrendar-los amb molta urgència. També solen demanar que facis els pagaments a través de webs poc segurs o mitjançant sistemes poc convencionals. Tot això t’ha de posar en alerta davant d’un possible frau.

De totes maneres, és natural que de vegades les presses, la desesperació o l’excés de confiança ens pugui portar a caure en estafes immobiliàries. En aquest cas, el millor és denunciar-ho a les autoritats com més aviat millor. Comptar amb professionals del sector immobiliari, que coneixen la Llei i que s’encarreguen de gestionar tots els tràmits a l’hora de llogar un habitatge, també és una garantia de seguretat davant dels fraus.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.