Trucs per estalviar energia quan marxes de vacances

A l’estiu passem menys temps a casa nostra. Quan marxem de vacances podem estar dies o fins i tot setmanes sense passar pels nostres habitatges, per la qual cosa convé tenir en compte alguns trucs per no malgastar energia i estalviar així en el preu de la llum.

És freqüent preguntar-se si cal desconnectar el frigorífic si passem uns dies fora de casa. La veritat és que no és recomanable fer-ho si les nostres vacances duraran menys de tres setmanes. El que sí que podem fer és reduir la temperatura, i posar-la a la posició de menys fred. Per cada grau que baixem podem reduir fins a un 6% denergia. En canvi, si t’absentaràs més de tres setmanes, buida la teva nevera, desconnecta-la i deixa-la amb la porta oberta.

El que sí que podràs apagar és l’escalfador d’aigua i la caldera, encara que tan sols estaràs fora uns dies. És una manera molt senzilla d’estalviar energia, i només hauràs d’encendre’l a la tornada i esperar unes hores per tornar-lo a utilitzar.

Un altre consell que pots tenir en compte és apagar tots els aparells a stand-by, com la televisió o el microones. Pot semblar que estàs apagats, però segueixen consumint energia sense que te n’adonis. Això es coneix com a consum vampir. El millor és que, si pots, els deixis desconnectats.

També et pot ajudar deixar les persianes baixades i les cortines tancades. D’aquesta manera, evitaràs que entri la llum del sol a l’habitatge i augmenta la temperatura, i així, a la tornada, casa teva estarà més fresca. Si estaràs fora molts dies, pot ser recomanable demanar-li a algú que les pugi i les baixi de tant en tant perquè no sembli que l’immoble és buit.

És important assegurar-te que has deixat tots els llums apagats abans d’anar-te’n de vacances, ja que, en cas contrari, el consum es podria disparar. A més, si no tens la necessitat de mantenir cap electrodomèstic encès, fins i tot pots desconnectar l’alimentació elèctrica des del quadre elèctric. Així, no només estalviaràs energia, sinó que evitaràs que es pugui produir un curtcircuit.

Finalment, valora també la possibilitat de tancar la clau de pas de l’aigua per evitar un consum innecessari si, per exemple, una aixeta degota. És també una mesura de seguretat davant de possibles fuites i trencaments.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.