5 raons per no llogar un pis sense contracte

Quan s’arriba a un acord és fonamental que tot l’acordat quedi reflectit per escrit. En el cas del lloguer d’un habitatge cobra encara més importància perquè no hi hagi problemes en les condicions exposades entre el propietari i el llogater. En aquesta entrada us expliquem 5 raons bàsiques per signar un contracte d’arrendament i així evitar problemes.

lloguer sense contracte

Fiança

Quan comença un lloguer, amb o sense contracte, el llogater de l’habitatge té l’obligació de lliurar una fiança al propietari, el qual està obligat a dipositar-la en la institució competent. Un cop finalitzat el període, l’arrendatari pot tenir problemes perquè li tornin els diners si no hi ha un contracte pel mig que ho especifiqui.

Recuperar l’habitatge

Quan no hi ha res per escrit és difícil acabar amb l’acord assolit verbalment. En aquest cas l’arrendador pot veure’s embolicat en un llarg i costós procés fins que pugui recuperar el seu habitatge.

Així mateix, aquesta situació es pot donar a l’inversa. Si un llogater lloga un pis sense contracte no podrà demostrar fins quan havia pactat la seva estada en aquest habitatge i el propietari de l’immoble podrà fer el que vulgui.

No es pot exigir res al llogater 

En el cas que l’habitatge no estigui declarat de manera legal, el propietari de l’immoble pot trobar-se amb problemes en el pagament de la renda, els subministraments o el manteniment, entre d’altres impostos que van a càrrec de la persona llogada.

Més despeses

En relació amb el punt anterior, si l’habitatge no està donat d’alta, el propietari de l’immoble pot enfrontar-se a pagar des de sancions fiscals fins a la pèrdua de deduccions o el pagament d’interessos a l’Agència Tributària.

No pots justificar on vius

Que l’habitatge no estigui declarat no només afecta al propietari, també genera problemes a l’inquilí. Al residir en un pis sense contracte l’arrendatari no podrà justificar que resideix en aquesta casa a l’hora de fer gestions o realitzar la declaració de la renda.

Coneixes algún problema més? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.