Malgrat que el certificat energètic porta en vigor des de fa més d’un any, i és obligatori tenir-lo per a qualsevol habitatge que es vulgui posar en lloguer o venda, encara hi ha molts dubtes sobre ell. En aquest post, destruïm els falsos mites del certificat energètic i t’expliquem el perquè a l’etiqueta energètica.
Falses idees sobre el certificat energètic
“És un impost”
No es tracta d’un impost, sinó d’una imposició europea que s’aplica obligatòriament a tots els països de la Unió. El Certificat d’Eficiència Energètica és un document on ve reflectit les condicions de sostenibilitat de l’habitatge, de manera que els avantatges de tenir-lo són immenses.
“Tenir-lo és estalviar energia”
Obtenir una etiqueta energètica de l’immoble no suposa automàticament ser eficient o estalviar en energia, per a això és necessari implementar les millores que el tècnic certificador indica en el seu informe.
“Em permet rendibilitzar l’habitatge”
L’obtenció del certificat energètic no implica l’encariment o abaratiment de la renda del lloguer, sinó que segons la qualificació que tingui l’immoble, concedirà major estalvi i eficiència a l’inquilí.
“Només ho necessito quan signi el contracte de lloguer”
Incert. És necessària des del moment en què un immoble es promocioni, a més és obligatori facilitar-la a qualsevol usuari interessat en llogar i conèixer les característiques energètiques de la casa.
“El pot emetre qualsevol”
Només pot ser subscrit per especialistes, tècnics professionals que disposin d’una titulació específica, de manera que no la pot emetre ningú que no sigui un tècnic certificador.
Molt de compte si trobes ofertes suculentes per internet, com us dèiem, l’etiqueta energètica només la pot expedir professionals qualificats, assegura’t abans de contractar cap servei.
Tens més dubtes sobre el certificat energètic? Pregunta’ns! Les inclourem en el nostre consultori 😉