Què passa si un llogater presenta documentació falsa per optar a un lloguer?

L’escassetat d’habitatge de lloguer i l’enduriment dels requisits que els propietaris exigeixen per optar a una estan incitant molts potencials llogaters a recórrer a estratagemes i estratagemes per millorar el seu perfil davant d’altres competidors, incloent-hi la presentació de documentació falsificada, com nòmines o altres documents oficials.

No només això, sinó que ha sorgit un veritable mercat negre de professionals que ofereixen els seus serveis per a la creació de documentació falsa molt sofisticada amb aparença real, que cerca donar resposta a la creixent demanda de totes aquelles persones que creuen erròniament que això els pot ajudar .

Cada vegada és més comú demanar al futur inquilí informació financera per comprovar-ne la solvència i assegurar que podrà pagar el lloguer cada mes. Això ha empès molts possibles candidats que dubten de la seva idoneïtat davant d’altres aspirants a reforçar la seva sol·licitud amb documentació falsa o manipulada, sense tenir en compte que, en fer-ho, podrien estar incorrent en un delicte.

El Codi Penal recull com a delicte de falsificació, amb penes de fins a 2 anys de presó, l’elaboració o l’ús de documentació falsa amb l’objectiu de perjudicar-ne un tercer. D’aquesta manera, si un aspirant a llogater presenta documentació falsa per accedir a un lloguer podria estar cometent un delicte, per això no importaria si ell és l’autor de la falsificació o si l’ha adquirit a un professional.

Però a més de les conseqüències jurídiques, podria trobar-se amb dificultats financeres serioses a l’hora de fer front al pagament de la seva renda com a conseqüència d’haver signat un contracte de lloguer per sobre de les seves possibilitats econòmiques. Això podria derivar fins i tot en un judici de desnonament i en l’execució judicial d’un deute, que es podria prolongar durant anys. El contracte d’arrendament, a més, podria ser declarat nul en via civil, ja que s’hauria recorregut a l’engany ia la falsedat per accedir-hi.

La tasca d’empreses com Lloguer Segur adquireix encara més valor en aquests casos, no només per les garanties que ofereix al cobrament de la renda cada mes, sinó perquè compta amb eines tecnològiques especialitzades a detectar la informació falsa, així com l’experiència de fer front a aquestes situacions des de fa anys, amb què assegurar que es dóna amb l’inquilí perfecte.

Per tant, els qui es plantegin recórrer a aquest tipus de pràctiques fraudulentes han de tenir en compte que probablement seran descoberts i que, en aquest cas, faran front a greus conseqüències jurídiques i econòmiques que cal prendre seriosament.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.