El butlletí elèctric és el document oficial que certifica que una instal·lació compleix amb tots els requisits per a subministrar energia. A priori pot semblar fàcil de comprendre, però hi ha moltes coses al voltant de la butlleta elèctric que no són ni molt menys conegudes. Segueix llegint!
Emissió
Un instal·lador electricista autoritzat serà l’encarregat de certificar que la instal·lació elèctrica és òptima, aportant la seva segell oficial de qualitat.
Contingut
El butlletí elèctric recull les característiques de la instal·lació elèctrica, la potència, la màxima admissible i un esquema i un mapa dels elements instal·lats (cablejat, fusibles, caixa, quadre, punts de llum …)
Ho necessito?
Normalment ho demanen les distribuïdores, que tenen el registre de tots els certificats d’instal·lacions connectades a les seves xarxes. T’ho podrien requerir per diversos motius: la potència contractada supera l’admesa, un canvi de titularitat, tall de subministrament per impagament o que la instal·lació tingui més de 20 anys.
El tècnic
El tècnic estudia detingudament la instal·lació per certificar que tot està correcte. El resultat de la inspecció pot resultar favorable, quan tot està correcte; o no inspeccionable, quan no s’ha pogut fer la inspecció de forma correcta. Per a aquests dos resultats el termini és curt, entre 2 i a 5 dies. Per al tercer possible resultat, que seríainspeccionable, el termini es més llarg perquè cal recórrer a una empresa certificadora perquè realitzi la inspecció.
A partir del resultat la distribuïdora pot demanar que es facin canvis en la instal·lació si ho creu oportú.
Quant costa?
El butlletí elèctric no té un preu fix. Depèn de l’instal·lador que vagi a emetre, de si és necessari algun tipus de manteniment, dels problemes que troba, etc. Cada instal·lació elèctrica és un món i cada professional també. De manera orientativa, a internet es poden trobar eines per fer-nos una idea de quant ens pot costar el butlletí elèctric.