Cèdula d’habitabilitat: requisits per obtenir-la

Com saps, la legislació vigent a l’estat exigeix ​​disposar d’una determinada documentació per a realitzar qualsevol operació de compravenda o lloguer d’un habitatge. Un dels més importants, és la cèdula d’habitabilitat. No saps els requisits que ha de complir el teu immoble per poder obtenir-la? Tranquil, et fem un resum.

Mesura mínima

Perquè un habitatge reuneixi les característiques tècniques mínimes perquè un inquilí pugui residir-hi, ha de tenir unes dimensions mínimes. Per exemple, a Barcelona cal que l’immoble mesuri almenys 36 metres quadrats. Així mateix, totes les estances; elements, com les portes; o sostres han de tenir una mida mínima.

Distribució

La distribució d’un habitatge és totalment lliure. Però, per aconseguir la cèdula d’habitabilitat, cal disposar obligatòriament d’una sèrie d’espais com una cuina, un bany o una sala d’estar. Així mateix, els banys no es poden modificar i les habitacions han de comptar amb una entrada pròpia, per poder mantenir-les independents.

Un altre dels requisits importants és que l’habitatge compti, almenys, amb una façana que comuniqui amb l’exterior i proporcioni a l’immoble ventilació i il·luminació. En aquest sentit, també cal que els espais comuns tinguin llum i puguin renovar l’aire.

Eficiència

Un dels requisits bàsics és que compleixi amb la normativa en matèria de sostenibilitat i eficiència. Per a això, és necessari obtenir el Certificat d’Eficiència Energètica per a conèixer el nombre de partícules de CO2 que l’immoble expulsa a l’atmosfera.

Serveis i infraestructures

Com és lògic, perquè un habitatge sigui habitable, ha de disposar d’accés als subministraments com l’aigua, la llum o el gas. A més, els immobles han d’estar dotats de totes les infraestructures bàsiques perquè puguin reunir totes les característiques tècniques, i comptar amb l’equipament bàsic en les estances que es requereixi.

Altres aspectes

Les habitacions han de tenir un espai mínim per a emmagatzematge, i els aparells d’higiene han de situar-se dins del bany, excepte el rentamans que pot estar fora d’aquest.

Qui la expedeix?

Perquè la teva cèdula d’habitabilitat sigui vàlida cal que la expedeixi un expert qualificat. El tècnic valorarà si el teu habitatge compleix amb els requisits mínims perquè un inquilí pugui habitar-hi.

Tens dubtes sobre els requisits necessaris per obtenir la cèdula d’habitabilitat? Pregunta’ns.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.