CONSELLS PERQUÈ ELS ELECTRODOMÈSTICS DURIN MÉS I SEMPRE COM A NOUS

Hi ha vegades que dóna la sensació que els electrodomèstics que tenim a casa, per molt nous que siguin, duren menys que els d’abans oi? Potser això es degut a l’ús que en fem d’ells, de vegades no som conscients que no fem servir correctament els aparells i altres, per la famosa obsolescència programada. Sigui quin sigui el motiu, i si volem allargar la seva vida útil, aquí tens uns consells pràctics.

MANUALS

Sí, som plenaments concients, no és gens divertit llegir el manual dels electrodomèstics, però si essencial per treure’ls major partit i, sobretot, per allargar la seva durabilitat. Els consells i recomanacions que ens ofereix el fabricant ajuden a fer un ús eficient de l’aparell, de manera que sempre és aconsellable que ho llegim i apliquem. A més, sempre vénen advertències i revisions periòdiques que s’han d’aplicar.

NETEJA

I no parlem d’una neteja superficial, sinó periòdica i de tot l’electrodomèstic. Per saber com netejar-los, en el manual d’ús trobaràs les recomanacions de fabricant. D’altra banda, la neteja perllonga la vida útil de l’aparell, millora el rendiment i suposa un estalvi d’energia, el que posteriorment es tradueix en menys despesa.

AVISOS I ALERTES

Presta sempre atenció a les alertes que t’indiqui l’electrodomèstic. Tingues en compte que, encara que continuï funcionant amb aparent normalitat, aquestes poden indicar que hi ha un problema o error que està fent que l’aparell no funcioni amb la normalitat amb la qual hauria.

SUBSTITUCIONS I RENOVACIONS

Per a casos com la rentadora, és convenient no només la revisió de filtres i gomes, sinó el seu canvi diari. A més, cal tenir en compte que haurem d’utilitzar productes especials per combatre la calç. Una cosa semblant passa amb els rentavaixelles, sempre requeriran de sal i abrillantador perquè els rentats siguin eficients i complets.

ÚS CORRECTE

Evita sobrecarregar els electrodomèstics, així com evitar fer-los anar de forma impulsiva. Un ús incorrecte escurça la vida dels aparells. Utilitza els programes recomanats, mai deixis en standby els aparells ni els omplis més de la seva capacitat.

AVARIES COMUNS

A l’estat espanyol només el 10% dels aparells elèctrics es reparen. Un hàbit que hauríem de canviar pel benestar del planeta i de la nostra butxaca. Cada vegada reparem menys electrodomèstics i optem per comprar-ne de nous, però, si sabem identificar les avaries més comuns serà més senzill actuar i poder anar a un especialista en reparacions.

Entre les fallades més comunes trobem tres, que van des dels més greus a menys:

  • Fallada de motor
  • Problemes en el desguàs
  • Obstruccions

És ocasions, algunes avaries no resulten eficient arreglar-les, ja que superen amb escreix el seu cost respecte a tenir un aparell nou, però, sempre és recomanable consultar amb un tècnic que ho avaluï, perquè en cas contrari, l’estalvi que suposa la reparació és més que significatiu.

Segueix els consells que t’oferim des Lloguer Segur i veuràs com els electrodomèstics del teu pis de lloguer duren més i en perfecte funcionament i condicions.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 10 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.