Deduccions en l’IRPF de fins al 40% per rehabilitar el teu pis de lloguer

Deduccions en l'IRPF de fins al 40% per rehabilitar el teu pis de lloguerDes del passat 5 d’octubre, el Consell de Ministres a proposta de el Ministeri de Transports, ha aprovat un reial decret pel qual la rehabilitació d’aquells immobles considerats com a habitatge habitual i tinguin per finalitat la de millorar el consum d’energia, podran beneficiar-se d’una deducció fiscal en l’IRPF de fins al 40% del cost, amb un màxim de 7.500 euros.  

 

Aquestes deduccions seran efectives fins al 31 de desembre de 2022, mentre que per a aquells casos en què la reforma es realitzi per a la millora integral d’edificis, les deduccions arriben al 60% i es podran aplicar fins a desembre de l’any 2023.

El Reial Decret 853/2021, de 5 d’octubre de mesures urgents per impulsar l’activitat de rehabilitació edificatòria en el context de el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) contempla fins a tres tipus de bonificacions fiscals per a la rehabilitació d’habitatge amb finalitats energètiques:

  • Deducció en el 20% de l’IRPF: Aquesta deducció es podrà aplicar per als casos en què es realitzin reformes en l’immoble que permetin reduir en un 7% la demanda de calefacció o refrigeració de l’habitatge. S’aplica sobre l’habitatge habitual o aquell destinat a lloguer com a habitatge habitual. Es farà efectiva en les quantitats invertides fins a un màxim de 5.000 €.
  • Deducció en el 40% de l’IRPF : S’aplica en aquells casos en què la reforma o rehabilitació sobre l’immoble permeti una reducció del 30% en el consum d’energia o la millora de la qualificació energètica de l’habitatge, aconseguint les lletres “A “o” B “. Es farà efectiva en les quantitats invertides fins a un màxim de 7.500 euros.
  • Deducció en el 60% de l’IRPF : Per reformes i millores que suposin la reducció del 30% o més del consum d’energia primària o no renovable d’un edifici en la seva totalitat. També es podrà aplicar sobre aquelles millores que permetin millorar la qualificació energètica de l’edifici aconseguint l’etiqueta energètica “A” o “B”. Període d’aplicació fins al 31 de desembre de 2023. Es farà efectiva en les quantitats invertides fins a un màxim de 15.000 € .

Per a l’execució d’aquestes obres de millora energètica sobre habitatge habitual el Govern ha aprovat un programa d’ subvencions i avals ICO a què es destinaran 3.420 milions d’euros. Les subvencions per a la rehabilitació d’habitatges i edificis recollides en el pla d’Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP) oscil·laran entre el 40% i el 80% amb una quantia màxima de 21.400 euros per habitatge. Per la seva banda, els propietaris que compleixin el criteri de vulnerabilitat econòmica o social podran veure beneficiats d’un finançament al 100% del cost de les obres amb càrrec als Fons Europeus destinats a la rehabilitació.

Tens dubtes sobre les subvencions en l’IRPF per rehabilitació energètica d’un habitatge? Pregunta’ns! Els nostres experts immobiliaris t’ajudaran a resoldre-les.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − eleven =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.