Els mosquits tigre i altres bitxos que poden ser un perill a l’estiu

Les altes temperatures, sumades a les pluges dels últims mesos i a el confinament han fet que determinats insectes i rosegadors es multipliquin i en algunes zones ja arribin a la categoria de plaga. Et portem els millors consells perquè la teva casa estigui protegida i lliure.

CONSELLS PER EVITAR PLAGUES EN UN PIS DE LLOGUER

Els experts ja alerten d’una plaga de mosquit tigre aquest estiu. I és que aquest insecte asiàtic, que va aparèixer per primera vegada a Espanya per l’any 2004, ja és coneixedor de la nostra climatologia i entre els seus molts perills, és transmissor de malalties com el Zika o el dengue.

A l’igual que el mosquit tigre, altres insectes com mosques, tàvecs i formigues han proliferat en les ultimes setmanes, i per descomptat, i en gran part provocat pel llarg període de confinament , els rosegadors, en concret les rates, han multiplicat la seva població.

Per evitar la visita indesitjada d’aquests animals en els nostres pisos de lloguer, aquí tens uns consells útils i pràctics amb els quals aconseguiràs mantenir la teva casa allunyada de les plagues:

ORDRE I NETEJA

Mantenir sempre la casa ordenada, ens ajudarà a evitar possibles amagatalls per les bestioles, a més, la neteja i determinats productes de desinfecció espanten l’aparició de plagues. Hi ha tasques bàsiques, que si fem diàriament ens ajudarà en el camí a la nostra lluita contra les bestioles com, per exemple, llençar diàriament les escombraries, el que evitarà concentració de rosegadors o rentar els plats just després de dinar.

ALIMENTS BEN GUARDATS

Evita deixar restes de menjar fora de la nevera o d’envasos ben tancats , a més d’aconseguir que les mosques no s’apoderin de casa teva, també evitaràs als petits rosegadors, com els ratolins. Segueix a peu de la lletra les recomanacions de manteniment dels aliments, no només perquè aquests es conservin millor, i per evitar que t’afectin a la salut, sinó també perquè no entri cap bestiola a casa teva.

COMPTE AMB L’AIGUA!

L’aigua estancada és la principal font de propagació del mosquit tigre. Retira qualsevol resta d’aigua o tolls que hi pugui haver, com testos. Si tens jardí qualsevol acumulació d’aigua. Si ets dels que té terra de fusta i utilitzes bols d’aigua per hidratar-la amb la calor, també hauràs de deixar de fer-ho durant els mesos d’estiu.

POSSIBLES ESQUERDES

Potser sigui un bon moment per donar una mà de pintura a la casa i treure aquestes esquerdes molestes i poc estètiques . A més, un altre dels inconvenients de les esquerdes és que les bestioles aprofiten els buits per allotjar-se en elles i niar.

LIMITA LES ZONES

Sobretot, les zones on anem a dinar, perquè així evitarem que, si apareixen formigues en el nostre pis de lloguer , aquestes s’estenguin per la resta de la llar.

PRODUCTES DE DESINFECCIÓ I INSECTICIDES

En totes les cases sempre hem de tenir productes que ens ajudin a netejar i al seu torn a espantar els animalons. Molts d’aquests productes, només per la seva olor, ja són un gran repel·lent. Si ets dels que fa servir insecticida, vés amb compte a l’hora d’aplicar-lo i fumigar, sempre llegeix les recomanacions de fabricant. Pel que fa a trampes, com poden ser per rates o paneroles, evita el contacte directe amb elles i situa-en zones clau de difícil accés per als més petits de la casa.

Si els problemes amb els animalons persisteixen amb aquestes recomanacions, l’ideal és que et posis en contacte amb professionals de plagues i fumigacions . Recorda que sempre és important acudir a l’ajuda dels que més en saben.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + nine =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.