Llogaters que no paguen, què puc fer per evitar-ho?

Segur que quan has decidit posar en lloguer un habitatge, una de les primeres preguntes que t’has fet ha estat: “i si els meus inquilins no em paguen?”. Encara que sigui un dels temors que més preocupen als propietaris, no desesperis perquè pots prendre mesures preventives per evitar que els morosos es colin a casa teva. Vols saber quines? Aquí te les expliquem.

llogater no paga

Assegura’t

Quan ofertes teu habitatge en lloguer i uns inquilins s’interessin per ella, no t’acceleris. Com saps, no per molt córrer s’arriba més ràpid. Abans de signar el contracte, has de conèixer la seva situació econòmica-laboral.

Molts propietaris també demanen referències de propietaris anteriors, recomanacions i fins i tot algun certificat que avali que no s’hagi tingut alguna incidència en un arrendament previ. Per tenir una seguretat plena que el futur inquilí és cent per cent fiable, opta per llogar a través de professionals, que et sabràs guiar i gestionar la selecció del millor inquilí, i no pel lloguer com a particular.

Lloguer professional

Com és normal, segur que vols tenir la major seguretat i garanties possibles al teu habitatge de lloguer i així evitar als inquilins que no paguen. Per aconseguir-ho, el més adequat és que arrendis el teu immoble amb un professional de sector.

A Lloguer Segur, els nostres assessors immobiliaris s’afanyaran a buscar-te a l’inquilí perfecte. Gràcies als estudis de solvència que realitzem, al complet scoring financer i a la consulta que realitzem als principals fitxers de morositat, garantim als nostres clients un índex de morositat del 0%. Amb Lloguer Segur cobraràs puntualment el dia 5 de cada mes la teva renda, sense preocupacions i amb la tranquil·litat que estàs assessorat en tot moment per experts immobiliaris.

D’altra banda, posem a disposició de tots els nostres clients propietaris el servei de gestió integral en el qual no només rebràs un assessorament continuat, sinó que també gestionarem de forma completa qualsevol aspecte relacionat amb l’arrendament. A més, podràs consultar qualsevol aspecte del teu habitatge de lloguer a través de la teva pròpia àrea de client, on vindrà emmirallada tota la informació de les teves immobles, contractes, informació fiscal i una plataforma de comunicació directa amb nosaltres i amb el teu inquilí.

Fes un contracte

Si vols evitar problemes i malentesos amb el teu inquilí, és fonamental que quan li lloguis teu habitatge signeu un contracte. D’aquesta manera, tots els drets i obligacions d’ambdues parts quedaran reflectits en un document. Ja saps, les paraules se les emporta el vent. Gràcies a aquesta acció, evitaràs que el teu arrendatari et posi traves amb el pagament de la renda. A més, podràs demostrar més ràpidament que estàs patint un impagament i així ho tindràs més fàcil per desallotjar-lo del teu habitatge.

Recorda que en el contracte ha d’aparèixer de manera clara tots els aspectes relacionats amb el lloguer de l’habitatge, com l’import de la renda, el pagament, la durada … A més de tots els drets i obligacions d’ambdues parts, és a dir, propietari i inquilí.

Comunicació fefaent

És molt important que, quan les dues parts formalitzeu el contracte de lloguer, tingueu molt de compte amb complir els temps i els terminis. A l’hora de formalitzar l’arrendament, entre d’altres dates, has de saber quan demanar la fiança i en quina institució ingressar-la. Així mateix, també informa’t amb quann temps cal avisar per poder rescindir el document que regula el lloguer. A més, et recomanem que tinguis unes nocions bàsiques de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU).

Qualsevol comunicació que realitzem a l’inquilí hem de fer-la de forma fefaent, és a dir, per escrit i on sempre quedi constància de qualsevol canvi o modificació. D’aquesta manera serà més senzill demostrar que hem realitzat qualsevol pas en temps i forma i d’acord amb el que estableix la llei.

Coneixes alguna mesura preventiva per evitar als inquilins que no paguen? Comparteix-la amb nosaltres.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.