L´oferta d´habitatges de lloguer residencial a Barcelona ha caigut un 50% en dos anys

L’ànim intervencionista dels executius autonòmics i nacionals ha incrementat la inseguretat dels propietaris i ha provocat desequilibris entre oferta i demanda.

Barcelona, ​​1 de juny de 2022. Des que l’any 2019 la Generalitat de Catalunya va aprovar diferents decrets llei i lleis fallides, la inseguretat dels propietaris a l’hora de llogar el seu habitatge al mercat del lloguer residencial, ha crescut, en veure perillar les rendes dels immobles.

“Al contrari del que pretenien, les autoritats han provocat que l’oferta s’hagi contret impedint un descens dels preus. El desequilibri entre demanda i oferta genera preus que cada cop pressionen més els ingressos de les llars. Aquest tipus de mesures restrictives només redueixen l´estoc d´habitatges disponibles”, explica Sergi Gargallo, Director General de Lloguer Segur .

Durant els darrers 3 anys, el nombre d’immobles oferts al mercat del lloguer residencial ha caigut al voltant del 50% a favor d’altres models. Així, el més beneficiat ha estat el temporal que, amb una normativa més oberta, ha arribat a créixer aquest període més d’un 27%. “Aquest transvasament empitjora les condicions d’accés a un habitatge als llogaters”sintetitza Gargallo. A més, d’altra banda, hi ha una altra part dels arrendadors que estan optant per tancar o vendre els seus immobles de manera que les previsions de Lloguer Segur indiquen que l’estoc continuarà a la baixa.

Una oferta irreal

Juntament amb les ingerències polítiques, els propietaris catalans també han hagut de fer front a altres factors externs com, per exemple, la crisi de la COVID-19, que va portar que  els arrendadors d’habitatges d’ús turístic decidissin traspassar els seus immobles al mercat residencial com una solució improvisada. Així, durant els darrers mesos, “existia la falsa impressió d’equilibri entre oferta i demanda que, ara, s’està fent palès ja que molts propietaris han tornat a destinar el seu habitatge al turístic”, argumenta Gargallo.  

Tots aquests factors (inseguretat jurídica i reducció de l’oferta) provocaran un acusat desequilibri a curt i mitjà termini que generarà increments d’un 8% en els preus en el millor dels escenaris. “Per pal·liar aquesta situació, caldrà incentivar l’oferta oferint seguretat jurídica a arrendadors amb què generar una estabilitat que actualment no existeix” indica.

Aposta per la professionalitat i la transparència

Dins aquest clima d’inestabilitat als lloguers del mercat català, Lloguer Segur, renova la seva oficina de Carrer de Balmes a Barcelona amb el propòsit de reafirmar “ la nostra aposta per la professionalitat i la transparència ”, explica Sergi Gargallo.

En aquest sentit el Director General de Lloguer Segur explica que l’objectiu de l’única empresa especialitzada en el mercat del lloguer que garanteix el cobrament de les rendes, és “ aconseguir un mercat on els ciutadans puguin accedir fàcilment a un habitatge i al que es protegeixi la propietat privada ”, conclou el directiu.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.