Trucs per millorar la il·luminació en habitatges amb poques finestres

Si el teu pis de lloguer té poca il·luminació natural o escasses finestres no té perquè ser un lloc fosc amb poc atractiu. Avui hem elaborat un llistat de tips per il·luminar i treure el màxim profit i lluminositat a un habitatge amb poques finestres o sense.

LA IMPORTÀNCIA DEL COLOR

Quan tenim una zona o un habitatge gairebé sense il·luminació és fonamental optar per tonalitats clares o blancs. Aquest tipus de tonalitats ens ofereixen claredat i lluminositat pel que ajuden a crear espais brillants i diàfans.

Si ets amant de la combinació de colors, pren en consideració que com més foscos o freds siguin, menys llum oferiràs a les habitacions, de manera que, encara que no estan prohibits el seu ús, si que és important reduir-los i intentar combinar-los. D’altra banda, mobiliari i tèxtils hauran d’anar d’acord amb els colors escollits per a parets i terres. Opta sempre per mobles funcionals i poc aparatosos, en aquests casos menys és més, de manera que el minimalisme ajudarà a ampliar la llum de l’habitatge.

LA IL·LUMINACIÓ ARTIFICIAL, EL TEU MILLOR ALIAT

Sempre recomanem que a l’hora de il·luminar un habitatge de lloguer optem per realitzar un estudi previ de les necessitats de l’immoble i també per un tipus de llum el més econòmica i duradora possible, en aquest cas els llums led. Encara que normalment no cal que tots els espais disposin de llum artificial, la veritat és que en habitatges amb poques finestres o sense, si és important que cada racó disposi d’un punt de llum i per tant de suport per aconseguir clars.

ESCULL BÉ LA IL·LUMINACIÓ

Com saps existeixen llums fredes i càlides, a l’hora d’escollir el tipus de llum que faràs anar per il·luminar un habitatge amb poques finestres, estudia bé que t’interessa més, però has de tenir en compte la següent dada: la llum natural del mig dia és d’aproximadament 5600 graus kelvin, per tant, escollir una temperatura de la llum de les bombetes que s’aproximi, ens ajudarà a que l’immoble sembli més lluminós.

NO OBSTACULITZIS LA LLUM

Igual d’important és on posicionar la llum, com els elements que poden obstruir-la. Evita col·locar els punts de llum del teu habitatge amb poques finestres en zones amb envans o racons, és més, si és possible, és interessant invertir en una petita reforma sobre l’immoble, per crear el que es coneix com a “open house” o espais oberts en què es pugui suprimir parets i envans que sempre són elements absorbents de llum.

JUGA AMB ELS MIRALLS

Els reflexos que generen ajuden a jugar amb la llum dels espais que amb prou feines les tenen, a més, són un gran element decoratiu i el millor efecte visual amb el que pots jugar.

EL TRUC DE LA FALSA FINESTRA

Segur que en moltes revistes de decoració has vist aquest tipus de decoració. Ideals per separar espais sense la necessitat d’usar envans, les falses finestres no només donen un toc chic als habitatges, sinó que també, són un element d’entrada de llum a les diferents estances on les vulguis posar.

LES PLANTES

Són un altre dels elements decoratius que faciliten que l’habitatge sembli viu i exterior. Dóna un toc verd col·locant en l’habitatge amb poques finestres alguna planta, això farà sensació d’exterior i d’alleujament davant espais tancats i una mica foscos.

Tens un habitatge de lloguer amb poques finestres? Segueix aquests consells i aconseguiràs que la seva il·luminació sigui perfecta. Si tens qualsevol dubte els assessors immobiliaris de Lloguer Segur estarem encantats de parlar amb tu. Pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 8 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.