Un habitatge incorre en despeses i impostos encara que no estigui habitat. Per això, llogar-la és sempre la millor opció per aconseguir rendibilitzar-la, obtenint-ne uns ingressos mentre, a més, es revalora.
Si mai no ho has fet, és previsible que et sorgeixin alguns dubtes a l’hora d’arrendar casa teva, per això en aquest article parlem dels passos que has de seguir.
1. Documentació. Si has decidit oferir el teu habitatge de lloguer, el primer que has de fer és assegurar-te que tens tots els documents necessaris per fer-ho d’acord amb la llei. Assegureu-vos d’això abans d’iniciar el procés evitareu retards. Aquests documents són:
a.Títol de propietat. Aquest document serveix per certificar que l’habitatge us pertany. Pots acreditar-ho de maneres diferents, com ara el rebut de l’IBI o les escriptures de la casa.
b. Cèdula dhabitabilitat. És requisit fonamental i obligatori per llogar un habitatge i només pot ser atorgat per un arquitecte, que confirma que l’habitatge compleix totes les condicions tècniques per ser habitat.
c. Factures de subministrament. Has de lliurar al llogater una còpia de les darreres factures de subministraments (aigua, llum, etc.), perquè pugui fer els canvis.
d. Certificat deficiència energètica. Aquest document també és obligatori i detalla el consum i les emissions de Co2 de lhabitatge. aconseguir aquest document no és car, al voltant de 60 euros, encara que depèn dels m2.
2. Poseu l’anunci. Quan s’ha reunit la documentació necessària és hora de posar l’anunci. Encara que ho pots fer tu mateix, en Lloguer Segur ho fem per tu. El nunci ha de contenir tota la informació important de limmoble:
a. Característiques de l’habitatge. Aquestes dades són la superfície habitable, el nombre d’habitacions, els banys, terrasses, zones comunes, jardins, traster, etc. Aquesta informació és vital per als llogaters, ja que decidiran llogar o no en funció de si l’habitatge satisfà les necessitats.
b. Ubicació. És fonamental assenyalar la ubicació exacta de l’habitatge (carrer, número, urbanització, etc.). Convé assenyalar quins serveis hi ha a la zona, com ara col·legis, centres de salut o comerços, per exemple.
c. Fotografies i vídeos. És sempre bona idea afegir documents gràfics per aconseguir més ganxo, ja que hi ha coses que passarien desapercebudes si no fos així.
d.Preu del lloguer. És imprescindible saber quant cal pagar per llogar l’immoble.
3. Selecció de l’inquilí. Actualment, la demanda del lloguer ha experimentat un increment notable. Per això, no és estrany que et trobis amb diversos possibles llogaters que sol·liciten l’habitatge. Seleccionar el més adequat és fonamental, ja que un lloguer exitós depèn en gran mesura. En aquest punt és on Alquiler Seguro marca una clara diferència, ja que escurça els terminis de resposta als candidats arrendataris assegurant la major precisió i objectivitat en la concessió de risc. El sistema sense precedents compta amb una formulació d’autoaprenentatge que ajusta el seu arbre de decisió adaptant-se als canvis econòmics i socials, i guarda un alt grau de concordança amb el criteri d’un analista de risc (92%). Aquest procés sofisticat estableix un perfil dels aspirants utilitzant nombroses variables acuradament seleccionades, estableix el risc estadístic d’impagament i revisa historials de crèdit. Ofereix resultats en temps real i incorpora algorismes intel·ligents i machine learning per adaptar el seu criteri de manera autònoma.
4. El contracte. Quan has seleccionat el llogater, arriba el moment de redactar el contracte. Ha de quedar tot ben reflectit per oferir les millors garanties. Al contracte és important recopilar tota la informació possible. Això és el que ha d’aparèixer:
a. Durada del contracte.
b. Qui es farà càrrec de les despeses i els subministraments.
c. Fiança.
d. Quantitat de les mensualitats i la forma de pagament.
e. Qui paga les reparacions.
f. Inventari del mobiliari (és convenient fer fotografies de l’estat del pis de cara a la devolució del mateix, per si sorgeixen problemes).
5. Fiança. La fiança que cal demanar a l’inquilí és de mínim un mes, encara que el més normal és demanar-ne dos. Si ja heu signat el contracte i heu obtingut la fiança, heu de dipositar la quantitat a l’entitat que us correspongui segons la ubicació de l’habitatge.
6. Lliurament de claus. Finalment, cal destacar que s’han de lliurar tots els jocs de claus de l’habitatge a l’inquilí, no només un. Durant el temps que duri el contracte de lloguer, el propietari no pot tindre cap clau de la casa arrendada.
Ara, ja coneixes els primers passos per llogar el teu habitatge, però, has de saber que des de Lloguer Segur realitzem una gestió integral tot el procés, de manera que no t’hauràs de preocupar per res i comptaràs amb la garantia de cobrar SEMPRE la renda el dia 5 de cada mes.