5 consells per a evitar problemes amb els teus inquilins

Un dels majors mals de cap de qualsevol propietari d’un habitatge de lloguer és tenir malentesos amb els seus inquilins. Encara que alguns pensin que les desavinences no es poden evitar, no és cert, es poden prendre mesures des del primer moment i gaudir del lloguer. No les coneixes? Tranquil, tingues en compte 5 consells bàsics per evitar problemes amb els teus inquilins. Estigues atent!

lloguer segur

Coneix al teu llogater

Quan un candidat a inquilí s’interessa per el teu habitatge, no t’has de deixar guiar per les primeres impressions, et poden sorprendre! Abans de començar amb tots els tràmits, has de conèixer la seva situació econòmica-laboral, per poder confirmar que aquest pot fer front al pagament de les rendes i despeses que sorgeixin durant el temps que s’allargui el contracte. A més, també és important que coneguis si ha tingut algun tipus d’incidència prèvia en altres arrendaments. Si l’avaluació resulta positiva, les possibilitats d’evitar problemes augmentaran considerablement.

Revisa la legislació

A l’Estat espanyol, el lloguer d’habitatge està regulat per la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU). Encara que de vegades no li donem la importància que es mereix, és bàsic que, abans de promocionar el teu habitatge, tinguis nocions bàsiques del que exposa la legislació. D’aquesta manera, sabràs tots els temps i documents i, en gran mesura, podràs esquivar tots aquells problemes que puguin sorgir respecte a aquest tema.

Tot per escrit

Una vegada que tens seleccionat l’inquilí perfecte, has de acordar amb ell els diferents aspectes que regularan el lloguer, durant el temps que aquest duri. Les paraules se les emporta el vent, per això, deixa tot plasmat en un document on s’especifiquen els drets i obligacions d’ambdues parts. Així, quan sorgeixin dubtes, tant tu com el teu inquilí, podreu recórrer a ell i solucionar d’una manera ràpida i senzilla qualsevol problema.

Atenció als subministraments

Encara que tot depèn del que s’estableixi en el contracte, quan comença el lloguer, en la majoria de les ocasions, el llogater és l’encarregat de pagar els subministraments (aigua, llum, gas). Tot i que els hagis donat d’alta tu, és molt important que comprovis que el nou habitant del teu habitatge canviï la titularitat i domiciliació d’aquests. En cas d’impagament, si no s’ha fet aquest canvi, les companyies subministradores d’aquests serveis et reclamaran l’import degut a tu, amb els consegüents problemes que això comporta.

Lloga el teu pis amb un profesional

La millor manera per arrendar el teu habitatge d’una manera ràpida i segura és que recorris a l’assessorament d’un professional del sector immobiliari del lloguer. Els experts de Lloguer Segur t’ajudaran i treballaran per trobar-te a un llogater amb les màximes garanties i així evitaràs possibles problemes.

Se t’ocorren altres consells per evitar problemes amb els teus inquilins? Comparteix-los amb nosaltres.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.