Trucs per estalviar en la factura de la llum

Ara que ha arribat el fred fem servir més la calefacció, el llum i el gas i, evidentment, la nostra butxaca es ressent. En aquesta entrada et donem senzills consells per estalviar al teu habitatge de lloguer.

El teu consum i la teva tarifa

Abans de posar-nos a fer comptes de com estalviar en el nostre habitatge de lloguer, hi ha dos aspectes fonamentals que hem de conèixer. D’una banda, la tarifa que tenim contractada i per una altra, la potència. Per això, només et cal revisar alguna de les teves factures, si veus que et falta informació posa’t en contacte amb la companyia subministradora. Un cop recopilades totes les dades, toca fer comptes del consum que fem i, en el cas de no arribar a la potència contractada, sol·licitar la reducció de la mateixa. Aquest pas ens estalviarà bastants calerons a final de mes.

Reguladors

Els reguladors són molt útils per controlar el consum que fem i per ser eficients en el nostre habitatge de lloguer. I és que, regular la temperatura de la calefacció i que aquesta pari quan la casa ha arribat a la temperatura desitjada, ens permetrà ajustar la partida pressupostària que destinem a la calefacció del nostre habitatge, i per descomptat, sense passar fred.

Tipus d’il·luminació

Sempre que puguem, hem d’intentar que el nostre habitatge de lloguer s’ompli de llum natural, evitarem haver d’encendre els llums i alhora aconseguirem calor. Per als casos en què hi ha poca llum natural, és molt recomanable, revisar totes les bombetes de la casa i instal·lar llums led que, encara que són una mica més cares al mercat, acaben suposant un estalvi energètic a llarg termini.

Eficiència

És importantíssim que ens implantem uns nous hàbits de consum energètic que siguin eficients i que sempre respectem. Rutines com apagar els aparells elèctrics que no utilitzem o tancar aquells radiadors que no estiguin o no necessitem que estiguin en funcionament són petits actes que faran minvar les nostres factures.

Tens algun truc per estalviar al teu habitatge de lloguer? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.