A qui li correspon passar la revisió del gas?

Ens arriben moltíssimes preguntes de propietaris i llogaters sobre la caldera i la seva revisió. En què consisteix? A qui li correspon fer-la? I pagar? Agafa paper i boli perquè en aquesta entrada t’ho expliquem.

Quan vius en un habitatge de lloguer, hi ha aspectes que sempre generen confusió i que és important que coneguem des del primer moment. El cas de la revisió de la caldera és un dels fonamentals, i hem de tenir tota la informació possible sobre aquest tema. I és que, hi ha dos apartats importants que hem de distingir pel que fa a revisions: d’una banda, la dels aparells i de l’altra, la instal·lació de gas.

revisió de la caldera

Què és i quan es passa la revisió de la caldera?

La revisió o manteniment de la caldera és aquella en què es repassa i verifica el bon funcionament de termos, calderes i escalfadors. S’ha de realitzar cada 2 anys i sempre ha de ser passada per un tècnic qualificat, ja sigui de la pròpia marca o independent.

Si la teva caldera és superior a 70kW les revisions s’han de fer anualment, i cada 5 en el cas d’escalfadors de més de 11 litres.

Què és i quan es passa la inspecció de la instal·lació de gas?

Les inspeccions consisteixen en realitzar un reconeixement de la instal·lació general del gas com, per exemple: el bon funcionament del comptador, l’estat de les canonades, claus, gomes … Són d’obligatori compliment i, han de passar-se cada 5 anys. Igual que les revisions de la caldera, ha de fer la revisió de la instal·lació del gas un tècnic qualificat, de fet, el més comú és que la companyia subministradora contacti amb l’usuari per informar de la data de compliment.

El propietari d’un habitatge de lloguer ha d’assegurar-se de que la inspecció es passi en el termini corresponent i serà responsabilitat seva abonar-la.

Tant la inspecció de la instal·lació com la revisió de la caldera estan lligades a l’habitabilitat de l’immoble, és per això pel que, es recomana que sigui el propietari de l’habitatge de lloguer, la que s’encarregui de les mateixes.

Tens algun dubte sobre les revisions o les inspeccions de la caldera? Pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − twelve =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.