Acomiada’t de la pols al teu pis de lloguer

Amb l’estiu, la calor i les bones temperatures, tenim la casa oberta de bat a bat tot el dia, el que suposa que entre constantment, pols, contaminació i soroll. I sembla, que encara que ens passem el dia escombrant o amb el drap, sempre veiem la molesta pols pels nostres mobles o terres. Avui et donem els trucs infal·libles perquè la teva casa duri neta més temps.

aspirador

Ventilar correctament la casa

Encara que vam crear el contrari, no hem d’obrir tota la casa alhora per ventilar. Per descomptat, tots els dies hem de deixar oberta la casa almenys deu minuts, però, aquest procés hem de fer-ho per zones, de tal manera que evitem crear corrents i així la pols no campa al seu aire per totes les dependències del nostre pis de lloguer.

A manera de truc, a l’hora de posar-nos a recollir la casa, podem començar per les habitacions, ventilant i recollint, i un cop acabat, passar ala següent habitació, i iniciar el procés des del principi.

Organitza les zones de neteja

Com veniem explicant, hem d’organitzar el nostre pis de lloguer per fases i zones, però a més, a l’hora de netejar la pols, hem de fer-nos una estructura mental de per on és més convenient començar. Per exemple, sempre que passem un drap, hem de començar per les zones altes i anar de dalt a baix, en cas contrari, només remenarem la pols i mai quedarà 100% neteja la casa.

Digues no a l’escombra

És còmoda, sí, però deixa molts àcars i suposa que estiguem més esclavitzats durant més temps amb la neteja de la casa. El més ràpid i efectiu és utilitzar un cop per setmana l’aspirador. Amb aquesta fàcil rutina, evitaràs haver d’estar netejant diàriament els sòls del teu pis de lloguer.

Purificadors

Són genials per acabar amb les males olors i donar sensació de neteja a la casa, però i si a més et vam descobrir que acaben amb la pols? Els purificadors d’aire donaran aquest toc de neteja que necessites, sense ni tan sols haver-te de posar a netejar. T’atreveixes a provar-ho?

Pelfuts i draps

La majoria d’àcars i pols de la casa vénen de l’exterior, per això, és recomanable tenir una catifa a l’entrada, amb el qual a més de netejar els peus evitaràs l’entrada d’àcars i brutícia.

Si tens terrassa o jardí, també pots optar per una estora per no ficar brutícia a la casa o fins i tot per un drap a la zona de la porta d’accés.

Neteja els filtres

Els aires condicionats, encara que molt socorreguts en els moments de més calor de l’estiu, també acumulen brutícia, pols i àcars. Per evitar que aquests surtin disparats per tota la casa, és convenient revisar anualment els filtres i netejar-los.

Segueix aquests senzills consells i veuràs com en qüestió de setmanes teu pis de lloguer es mantindrà net durant més temps.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + four =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.