Com actuar davant un robatori a casa

Arribes de vacances, et disposes a obrir la porta del teu pis de lloguer, i notes alguna cosa estranya, sembla que el pany està marcat. Amb sigil gires la clau, entornes la porta i el pitjor dels presagis sembla complir-se, han entrat lladres a casa! Què pots fer si ens trobem davant d’una situació així? Com hem d’actuar davant d’un robatori a casa? Analitzem aquestes i altres més situacions en una entrada especial.

robatoris lloguer

Després de les vacances aquesta dramàtica escena que narrem es produeix en centenars de llars. Els lladres fan el seu agost a l’estiu, mai millor dit, i aprofiten les vacances i absències dels inquilins per arramplar amb tots els seus béns i desvalisar les cases. Segons dades ofertes per diferents companyies de seguretat, la majoria dels pispes entren amb nocturnitat i traïdoria en els habitatges, preferint visitar-les entre les 3-4 hores de la matinada i entrant per alguna finestra, principal causa de descuit per part dels inquilins.

Però quan vam entrar a casa nostra i ens trobem amb el dantesc panorama que han entrat, aquestes tot regirat i ens han tret tot, què hem de fer?

Consells per actuar en cas de robatori a un habitatge de lloguer

  • Abans de res intenta en la mesura del possible mantenir la tranquil·litat. Si ens agafa un atac de nervis, és més probable que pensem amb confusió i no siguem capaços de prendre bones decisions.
  • No toquis res, ja que dificultarás l’anàlisi posterior de petjades, i comprova que no hi ha ningú a l’immoble i que els pispes l’han abandonat. En cas contrari, surt de l’habitatge i contacta amb la policia.
  • Crida els números d’emergències, policia nacional, local o Guàrdia Civil. Ells es personaran a l’immoble i començaran a investigar sobre el que ha passat per trobar els causants del robatori.
  • Agafa paper i boli i comença a fer un llistat amb tot el que trobis a faltar. Recorda que posteriorment hauràs de justificar que a casa teva estaven aquests objectes, així que si tens imatges que demostrin la seva existència o factures, replega-les.
  • Si tens assegurança de llar, crida a la companyia perquè t’assessorin de cara a rebre possibles indemnitzacions. D’altra banda, és molt important revisar l’assegurança contractada i les cobertures que tenim incloses. Els robatoris, solen ser un comú en totes les cobertures, però, comprova que el tens inclòs.

Com podeu comprovar l’assegurança de la llar juga un paper importantíssim en aquest tipus de situacions.

Consells per evitar robatoris en un habitatge de lloguer

Molts robatoris en habitatges es poden evitar si prens mesures preventives. I és que de vegades som nosaltres mateixos els que posem sobre la pista als lladres de quan i com entrar a casa nostra, i fins i tot de les coses de valor que podran trobar. Per evitar aquest tipus de situacions:

  • Evita deixar finestres o portes obertes quan vagis a estar uns dies fora.
  • Mai deixis una còpia de les claus de casa amagada en alguna zona comuna, test, pelut o bústia.
  • Si tens algun veí o amic de confiança, confia-una clau i que acudeixi de tant en tant a veure que tot transcorre amb normalitat a la casa.
  • Si ets amant de les xarxes socials, evita publicar les teves pròximes escapades, i qualsevol dada privada. Mai se sap qui en les RRSS està a l’aguait d’aquest tipus d’informació per actuar.
  • Si et quedes més tranquil, contracta alguna alarma de seguretat per a l’immoble.
  • Inverteix en altres tipus de sistema de seguretat en el teu pis de lloguer com portes blindades, finestres amb doble vidre, reixes …
  • Evita deixar objectes de valor, joies o diners a casa. És preferible recórrer a una entitat bancària per guardar-lo i no tenir coses de molt valor a l’immoble.

Si et trobes davant d’un robatori al teu domicili segueix aquests consells i sabràs com actuar davant d’un robatori a casa, i solucionar-ho de la millor manera possible. Has viscut alguna experiència semblant? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.