Com cuidar les plantes i el jardí d’un habitatge amb fred i neu

MANTENIMENT DE PLANTES I JARDINS AMB FRED I GELADES

Les plantes són essencials en qualsevol habitatge, però com tots sabem el seu manteniment requereix de temps i dedicació. Durant els mesos de més calor i primaverals amb una cura bàsica i seguir les recomanacions de l’espècie de planta és suficient, però, amb l’arribada del fred, les pluges, gelades i fins i tot la neu és necessari aplicar una sèrie de mesures que les ajudin a mantenir-se en bon estat per a que les seves arrels no es vegin afectades. Aquí tens tres consells perquè plantes i jardins llueixin perfectes a l’hivern.

MESURES DE PREVENCIÓ

Tot amant de les plantes sap que segons el mes de l’any haurem d’adaptar-les a les temperatures, és a dir, durant els dies de més calor, caldrà vigilar més freqüentment els regs, al contrari que els dies de pluja o fred. Per això, és important que fem una adaptació de les nostres plantes d’exterior i jardins a les diferents estacions de l’any, per a això hem d’anar preparant testos i flors a diferents horaris i dies de reg de tal manera que quan arribin les temperatures més gèlides, la planta estigui adaptada a necessitar menys reg i afrontar millor les possibles gelades. Es tracta d’un procés que hem de fer de mica en mica i que necessitarà de setmanes d’adaptació, no és convenient fer-ho de cop i volta ja que es poden fer malbé i deixar de florir o créixer.

PROTEGIR LES PLANTES

Com comentàvem, el fred és el pitjor enemic de les plantes d’exterior, sobretot les baixes temperatures i el gel que acaben fent-les malbé. Per evitar aquest tipus de situacions, a més de reduir al màxim el reg, és important que cobrim les plantes amb paper, plàstic o algun drap, això evitarà que el gel es filtri en les fulles i les arrels i fins i tot que els testos es puguin trencar per les baixes temperatures.

En quant als jardins, el sistema de protecció amb plàstics també funciona, però, és important que durant les hores de sol es retiri per evitar condensació i humitat, que provocarà l’asfíxia de les plantes. A més, si necessites d’una solució més professional, al mercat trobaràs mantells i fundes de hibernació o petits hivernacles desmuntables que t’ajudaran a fer un correcte manteniment de jardí.

EL MULCHING, EL TEU MILLOR ALIAT

Els experts en jardineria sempre recomanen que davant fred extern si volem mantenir bé el jardí de les nostres cases o les plantes d’exterior apliquem el que denominen com mulching però, què és això? No és un altra cosa que un encoixinat de jardí, gespa i plantes amb elements naturals que ajudin a protegir-lo com la palla, escorces, fenc, fulles seques … Aquest encoixinat en forma de humus ajudarà a retenir la humitat, protegir del fred i que el substrat es conservi càlid. Per col·locar correctament el mulching, hauràs de fer de manera uniforme i amb un gruix de al menys 10 centímetres.

Segueix aquests consells i el teu jardí i plantes d’exterior lluiran perfectes durant l’hivern. I tu, tens algun sistema de manteniment de plantes? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight − three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.