El teu habitatge de lloguer confortable sense que et donin un “pal” a la factura de llum i gas

Després del pas de Filomena, les nevades i gelades han deixat congelat tot el país. Des de fa gairebé cinquanta anys els termòmetres no estaven tan baixos, i encara que el pitjor sembla haver passat, és important tenir controlades les factures de llum i gas que ens ajuden a escalfar les nostres llars, més ara que s’ha anunciat una pujada espectacular en els rebuts . Pren nota perquè tenim els consells dels experts per estalviar sense passar fred.

COM MANTENIR LA CASA ESCALFADA SENSE QUE PASSI FACTURA

Si amb les temperatures gèlides que ens acompanyen i que té pinta seguiran així durant tot l’hivern, tens por de encendre la calefacció o la llum a casa , tranquil. Tot i que ja s’han fet efectives les pujades anunciades en tots dos subministraments, la veritat és que podem estar en els nostres pisos de lloguer confortables sense necessitat que ens peguin un pal a la factura, com? Senzill, seguint uns passos molt senzills:

CONTROL DE TEMPERATURA

Tant si tens calefacció elèctrica com de gas , el control de la temperatura és essencial si no vols que les factures es disparin. Segons la recomanació dels experts, la temperatura ideal per a la calefacció en espais tancats se situa entre 20 i 21 ºC. A més, es recomana que aquesta temperatura es baixi a l’almenys un parell de graus a la nit, si es manté encesa, tot i que també és recomanable apagar-la durant les hores de son i aprofitar al màxim la calor residual restant del dia.

Situar per sobre de la temperatura recomanada la calefacció suposa un augment de les factures de més de 7% pel que resulta interessant seguir amb les recomanacions i així controlar la despesa de les nostres factures.

TERMÒSTATS I PROGRAMADORS

Una forma molt senzilla de que els nostres pisos de lloguer es mantinguin en una temperatura confortable i que per això no incrementem el consum és l’ús de termòstats i programadors . Amb el primer aconseguirem que quan l’habitatge arribi a la temperatura ideal la caldera o el radiador talli el seu funcionament i només es torni a activar quan la temperatura es situï per sota del desitjat. Mentre que, amb els programadors, aconseguirem activar la calefacció a l’hora i el moment que escollim, sense necessitat d’haver d’estar presents i adaptant la calor a les hores que més necessitem tenir l’immoble calent.

AÏLLANTS TÈRMICS

Per a alguns es tractarà d’un truc de l’àvia, però els millors aïllants tèrmics no deixen de ser tèxtils, mantes, cortines catifes … tots ells són retenidors de calor i ens ajuden a mantenir l’habitatge en una bona condició climatològica. Igual que a l’estiu aïllem tot perquè els graus de la casa baixin, a l’hivern i en plena època de gelades, haurem de condicionar i aclimatar les nostres cases amb aquest tipus d’aïllants tèrmics que a més no generen cap despesa en la factura.

CONTROLA EL STANBY

Si el que busquem és estalviar en la factura la millor opció i la que menys temps porta és la de revisar els aparells elèctrics que tenim a casa nostra. Sempre és recomanable que els nostres electrodomèstics disposin d’una bona qualificació energètica que serà clau en l’estalvi, com més alta menys consumirà. Però també controlar petits aspectes com desconnectar tots els aparells elèctrics que no estiguin funcionant, evitar l’standby i aplicar-nos unes bones pràctiques d’estalvi com apagar els llums de les zones on no estiguem o intentar aprofitar al màxim la llum natural.

CANVIA A LES LLUMS LED

Sí, ho sabem, són més costoses que les tradicionals, però també i tot cal dir-ho, més eficients i les que menys gasten, de manera que a la llarga canviar les bombetes clàssiques de casa per Led surt molt a compte. Consumeixen més d’un 80% menys que els llums tradicionals el que es tradueix en la nostra factura de la llum en fins a 13 euros menys . Déu n’hi do!

REVISA LES TARIFES CONTRACTADES

És un bon moment per repassar quina tarifa de llum i de gas tenim contractades. Agafa paper i boli i posa’t a calcular. El més habitual és que ens trobem amb una potència contractada superior a la que necessitem, el que suposa un cost addicional. A més, avui hi ha al mercat diferents tarifes que s’adapten a les necessitats de cada un i que ens ajudarà a estalviar, concentrant la despesa energètica en les hores en les que menys ho necessitem mentre que en les hores cimera els preus de potència disminueixen.

Segueix els nostres consells i comprovaràs de primera mà com pots gaudir del teu pis de lloguer confortable sense que passi factura.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − four =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.