Tot el que necessites saber sobre comprar per llogar

Amb l’inici de l’any és habitual trobar-nos amb moltes persones interessades a invertir els seus estalvis en el sector immobiliari . Una de les inversions que ha guanyat més adeptes en els últims anys és la compra d’habitatge per a posteriorment posar-la en lloguer , però com iniciar el procés?, es pot calcular la rendibilitat?, on comprar per llogar? T’ho expliquem!

TOT EL QUE HAS DE SABER SI ESTÀS INTERESSAT A COMPRAR HABITATGE PER LLOGAR

Si estàs pensant en invertir en el sector immobiliari a través de la compra d’habitatge per després destinar-la al lloguer, has de conèixer una sèrie d’aspectes fonamentals que t’ajudaran a obtenir les màximes rendibilitats.

  • Estudia el mercat immobiliari, d’aquesta manera determinaràs la situació de la zona on t’interessa invertir. En aquest punt analitza el preu de venda i de lloguer, així com a l’oferta i la demanda.
  • Fixa un preu màxim d’inversió que vols realitzar.
  • Analitza la ubicació i característiques de l’immoble que t’interessa (serveis, jardins, zones comunes, transport, accessos …).
  • Inverteix en reformes en l’immoble per obtenir-ne més rendibilitat.
  • Calcula les despeses de manteniment de l’immoble a més de comunitat, IBI, escombraries …)
  • Consulta amb professionals immobiliaris perquè el procés sigui més senzill i ràpid.

AVANTATGES DE COMPRAR PER LLOGAR

Com comentàvem, molts inversors interessats en el sector immobiliari escullen la compra per llogar com un sistema fiable i de poc risc per invertir. A continuació, us expliquem alguns avantatges d’aquest model.

  • El lloguer és el gran protagonista del sector immobiliari en els últims anys. Les dificultats per obtenir crèdit i comprar l’han convertit en l’opció preferida d’habitabilitat entre joves i famílies.
  • Les rendibilitats que s’aconsegueixen en aquest tipus d’inversions solen ser molt superiors als d’un altre tipus d’inversió, com les bancàries. En funció de la zona, l’immoble i altres variables, aquestes poden superar el 5%.
  • Els lloguers d’habitatge habitual són de llarga durada pel que es tracten d’ingressos fixos.
  • Com millor sigui l’estat de l’immoble i les seves prestacions, major rendibilitat se’n pot obtenir.
  • Comptar amb serveis professions en la gestió de lloguer com els de Lloguer Segur et garantiran el cobrament puntual de les teves rendes el dia 5 de cada mes i un 0% de morositat.

COM CALCULAR LA RENDIBILITAT

Si has pensat en comprar un habitatge per llogar, com comentàvem abans, és prioritari realitzar un bon estudi de mercat en el qual determinem la situació real de el sector i les zones on ens pot resultar més interessants invertir. Per això, serà important analitzar els preus de venda i lloguer de les ubicacions on estiguis interessat a comprar per llogar.

D’altra banda, a l’hora de realitzar aquest tipus d’inversions és important que analitzis el que es conèixer com PER (Price Earning Ràtio); una fórmula que ens ajuda a saber el temps en què es recuperarà el capital invertit. Per a la seva càlcul només necessites dividir el preu de venda de l’immoble entre la renda fixada de lloguer. Per calcular la rendibilitat bruta de la compra per llogar es calcula simplement tenint en compte el cost de l’immoble i els ingressos anuals que s’obtenen per l’immoble.

Per la seva banda, per calcular la rendibilitat neta que ens ofereix el lloguer haurem de tenir en compte el cost de l’immoble, els ingressos i els anuals que caldrà restar dels ingressos. Entre les despeses que hauríem de tenir en compte hi ha la comunitat de propietaris, IBI, honoraris de la gestió del lloguer, assegurances i una previsió de fons per a possibles reparacions.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.