Com llogar una casa moblada

 

Quan donem el pas de posar un habitatge a lloguer una de les primeres decisions que hem de prendre és si anem a llogar aquesta amb mobiliari o sense. Encara que a priori sembli que no es tracta d’una decisió important, si que ho és, perquè aquesta determinarà el tipus de llogaters que s’interessaran per l’immoble. T’expliquem com llogar un pis amb mobles i els passos que has de dur a terme.

Consells per llogar una casa moblada

Si ens parem uns segons a pensar en què busquen els llogaters quan volen llogar una casa, a més de la ubicació i el preu, entre les diferents variables que estudien per decantar-se per un immoble o un altre, hi ha el mobiliari.

Triar llogar una casa amb o sense mobles determinarà el tipus de lloguer que s’interessarà pel nostre habitatge, i és que, per norma, els habitatges de lloguer moblats solen anar destinades a estudiants, persones que comparteixen pis, singles i treballadors que van a viure sols i que no volen preocupar-se per moblar o decorar l’immoble.

Avantatges de llogar una casa moblada

Llogar un pis moblat té multitud d’avantatges a continuació, us expliquem algunes:

  • Entrada immediata en l’habitatge : Com que l’habitatge compta amb tot el necessari per viure, l’entrada dels llogaters en l’immoble pot ser immediata un cop s’hagi formalitzat el contracte de lloguer.
  • Rendes més altes : Arrendar un habitatge amb mobles permet a la propietat posar un preu de lloguer una mica més alt, a l’incloure dins l’habitatge el mobiliari i l’equipament necessari per viure.
  • Atractiu : Molts llogaters es veuen més atrets pels habitatges de lloguer moblats ja que els concedeix flexibilitat i despreocupació, no havent-se d’ocupar de decorar l’habitatge.
  • Estalvi per a l’arrendatari : I és que no ha d’invertir en comprar mobles i decorar l’habitatge pel que els habitatges moblats es consideren un pro.

Contracte de lloguer d’una casa moblada

En el moment de formalitzar el lloguer d’un habitatge moblat és molt important que en el contracte de lloguer es pren en consideració les següents clàusules:

Durada

Tot contracte de lloguer ha d’especificar la durada d’aquest. La llei d’Arrendaments Urbans fixa una durada de 5 anys amb possibilitat de renovar fins a 3 anys més.

La renda

El preu de la renda i la forma de pagament, així com els dies en què s’ha d’abonar.

La fiança

Un concepte que com bé saps és d’obligatori compliment i que correspon a una mensualitat. En el contracte ha d’aparèixer el seu abonament i s’haurà de dipositar en l’organisme corresponent segons la comunitat autònoma.

Reparacions i manteniment

Tal com recull la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) el propietari està obligat a realitzar totes aquelles reparacions necessàries per a l’habitabilitat a la vivenda. Per la seva banda, l’arrendatari és l’encarregat de realitzar el manteniment de l’habitatge.

Inventari

Al costat d’un annex del contracte de lloguer, hauràs d’incloure un inventari amb tot el mobiliari de l’habitatge i les seves especificacions. D’altra banda, és recomanable adjuntar imatges per certificar l’estat de tot el que es deixa durant el lloguer.

Assessorament professional

Si vols llogar el teu habitatge moblat, no et compliquis i deixa’t assessorar pels professionals immobiliaris. En Lloguer Segur, el nostre equip d’assessors t’ajudarà en tot el procés de lloguer i et garantirà el cobrament puntual de la renda el dia 5 de cada mes, mantenint la morositat al 0%. A més, t’oferim l’opció de contractar una gestió integral del lloguer a la que nosaltres ens ocupem de tot el que passi en l’immoble.

Truca’ns a l’ 910.775.775 o visita les nostres oficines i sol·licita més informació 😉

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 15 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.