Com mantenir el teu pis de lloguer sense haver de fer reformes

La persiana que no tanca bé, l’aixeta gotejant, la finestra que queda mig oberta … aquests són alguns exemples de petites coses que ens passen dia a dia a les nostres cases i a les que tot sovint no hi prestem la importància que requereixen. No mantenir correctament un habitatge pot derivar en grans avaries, sinistres i haver d’invertir en reformes. Avui et donem uns trucs senzills perquè el teu pis de lloguer sempre estigui perfecte amb un bon manteniment.

La clau per mantenir un pis de lloguer

Si hi ha alguna cosa en el que tots podem estar d’acord és que no és el mateix canviar una aixeta que haver d’invertir en reformar el bany complet per una fuita d’aigua, tampoc ho és, trucar a un electricista perquè canviï l’endoll, que sempre fa que saltin els ploms, que haver de modificar la instal·lació elèctrica completa de la casa. 

Moltes de les grans avaries d’un pis de lloguer es produeixen per un mal manteniment d’aquest, prestar atenció i actuar davant d’un petit desperfecte, ens ajudarà a tenir la casa sempre bé. Per on començar a actuar? Alerta!

ORDRE I NETEJA

Una casa ordenada i neta ho és tot, més en aquests moments de pandèmia en què a més suposa una protecció per a la nostra salut. Lluny del que algú en pugui pensar, tenir la casa ordenada ens ajuda a mantenir-la bé i no acumular coses innecessàries. A més, resulta més fàcil trobar qualsevol desperfecte o avaria a primera vista. D’altra banda, la neteja suposa un altre punt fonamental, elements com la pols són altament nocius per a mobles o electrodomèstics.

L’EFECTE DE L’AIGUA

Una aixeta gotejant o una fissura en una canonada ens pot surtir car tant en la factura del subministrament, com en la possible futura reparació. Per tots és sabut que els efectes de l’aigua quan hi ha un incident en un habitatge són devastadors, d’aquí la importància de tenir cura i vigilar aquests elements. A l’hora de revisar la fontaneria, sanitaris i aixetes del nostre pis de lloguer hem de controlar el seu bon funcionament i restituir ràpidament en cas de fallades, d’aquesta manera evitarem avaries grans.  

COMPTE AMB LES ESPURNES!

Els danys elèctrics són la tercera causa de sinistralitat en els habitatges segons un informe desenvolupat per una de les grans multinacionals d’assegurances. Una antiga instal·lació elèctrica, pujades de tensió, electrodomèstics antics … són alguns dels motius que majors problemes generen. Respecte a la instal·lació elèctrica de l’habitatge és important comprovar que aquesta es troba conforme a la normativa, evitar l’ús de lladres o regletes i per descomptat invertir en reparar qualsevol endoll o interruptor que pugui donar error. Per la seva banda, els electrodomèstics també juguen un paper important, els nous disposen d’una etiqueta energètica que ens ajuda a estalviar, però també de tecnologia que evita incidents.

EL MILLOR AÏLLAMENT

La temperatura interior i l’aïllament de l’habitatge permeten que aquesta sigui més confortable i que els elements externs no accelerin el seu envelliment. Per tot això, és important que portes i finestres funcionin correctament, a l’igual que passa amb les persianes.

REVISIONS PERIÒDIQUES

El manteniment d’un pis de lloguer no ha de ser una tasca avorrida i difícil, només ens cal invertir una mica de temps periòdicament i així evitarem que se’ns acumulin les coses. Com comentàvem, el manteniment d’un pis és la clau fonamental per no tenir sinistres en una llar, per això, dedicar uns minuts a la revisió, reparació i substitució, en el cas que sigui necessari, farà que la nostra casa sempre estigui perfecta.

Tens algun truc per dur a el dia el manteniment d’una casa? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.