La tornada al cole estalviant al teu pis de lloguer

Setembre és un dels mesos que més costa, la tornada de les vacances, la rutina, les despeses… però tot pot ser molt més suportable si apliques els nostres consells d’estalvi per al teu pis de lloguer. Alerta!

CONSELLS PER A ESTALVIAR EN EL TEU PIS DE LLOGUER

GASTA MOLT MENYS EN LA FACTURA DE LA LLUM

Quan s’acaba l’estiu els preus de la llum es disparen, per això és important que controlem el nostre consum. En primer lloc, et recomanem consultis la potència contracta que tens en el teu habitatge de lloguer amb la companyia subministradora, i en cas de ser excessiva, sol·licitar la seva reducció. Amb la potència contractada revisada, només necessitaràs tenir uns hàbits correctes, pren nota!:

  • Sempre utilitza bombetes led i de baix consum o incandescents. Encara que a l’hora de comprar aquest tipus de bombetes és una mica més car, el seu cost s’acaba compensant en la factura de la llum.
  • Quan no ho necessitis apaga les llums de l’habitatge i evita deixar llum encesa en aquelles habitacions on no hi estiguis.
  • Els electrodomèstics i el seu ús també influeixen en la factura de la llum, en el cas de la rentadora, si vols estalviar, programes curts i temperatures inferiors a 40°.
  • Sempre que puguis aprofita la llum natural, així evitaràs haver de consumir energia elèctrica.
  • Quan cuinis, intenta utilitzar els últims minuts la calor residual i apagar forn o vitroceràmica. A més, recorda la importància de guardar aliments freds i no calents en el frigorífic, evitaràs que l’aparell hagi de fer un sobreesforç per a refredar els aliments, la qual cosa repercutirà en la factura de la llum.

CAL SER CONSEQÜENT AMB l’ÚS DE L’AIGUA

Si vols mantenir a ratlla la factura de l’aigua, només hauràs de ser conseqüent i responsable amb l’ús que fas d’aquest subministrament. Els nostres consells:

  • Evita deixar l’aixeta corrent mentre fregues o et rentes les dents.
  • Preferiblement aposta per dutxes en comptes de banys. Es gasta molta menys aigua i això es veu reflectit en la factura.
  • En la mesura que sigui possible, intenta reutilitzar l’aigua usada, per exemple, la de fregar.
  • Quan surtis de casa o no vagis a estar en un temps, tanca la clau de pas.
  • Comprova l’aixeteria i canonades per a descartar petites fugides.

CALEFACCIÓ I AIRE CONDICIONAT

Tant a l’estiu com a l’hivern les despeses associades a la calefacció o l’aire condicionat són les més elevades i es pot estalviar en el seu ús? Clar que sí!

Per a estalviar en l’ús de l’aire condicionat:

  • Configura la temperatura sempre sobre la base de les recomanacions i normatives, 25 graus. Per cada grau que descendeixis en el comandament més consumirà l’aparell i per tant més car suposarà el seu ús.
  • Si tens la possibilitat, instal·la ventiladors de sostre, són més econòmics i saludables.
  • Ventila la casa a primera i última hora del dia i si pots, l’has de mantenir tancada durant les hores centrals i més caloroses.

Per a evitar fred al teu pis de lloguer, sense abusar de l’ús de la calefacció:

  • Redueix els temps de ventilació de la casa, intenta que no superi els 5/10 minuts al dia.
  • Juga amb tèxtils que proporcionin calor (cortines, catifes, mantes, tapissos…)
  • Comprova l’estat de finestres i persianes, així com que aquestes tanquin correctament.
  • Utilitza programadors per a activar la calefacció, d’aquesta forma, la casa estarà calenta quan estiguis i no fora de les hores en les quals no hi ha ningú a casa.

MENJAR I REBOST

Sempre que vulguem fer una compra eficient i econòmica haurem de programar els nostres menús. El nostre consell és que realitzis un cronograma de menjars i sopars setmanals, d’aquesta forma podràs fer una llista de la compra el més concreta possible i evitaràs caure en temptacions en el supermercat. D’altra banda, de cara a què comprar, intenta apostar per productes frescos, més econòmics i saludables. A més, mai està de més revisar i inventariar el que tenim en el congelador i en el rebost, així no comprarem per duplicat.

EFICIÈNCIA ENERGÉTICA

Una bona eficiència energètica en l’habitatge de lloguer influeix directament en la despesa que aquesta produeix. Per a millorar-la, sempre es pot reformar o canviar portes i finestres que ajudin l’immoble a aïllar correctament l’exterior. A més, de cara a remodelar electrodomèstics, és important que ens fixem en la seva etiqueta energètica, perquè com més positiva, més estalviaràs.

Aquests són alguns consells per a afrontar la tornada al cole des del teu pis de lloguer, estalviant. Com ho fas tu? Explica’ns-ho!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine + 15 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.