Com ventilar correctament un habitatge

La ventilació d’una casa és clau per a la nostra salut, més ara en temps de pandèmia i coronavirus. Ventilar correctament un pis de lloguer, no sols suposa una renovació de l’aire, sinó també, evitar futurs problemes en l’habitatge com la condensació, humitats… Avui et donem les claus per a ventilar correctament el teu habitatge de lloguer.

LA IMPORTÀNCIA DE VENTILAR BÉ UNA CASA

Quan obrim als matins les finestres de la nostra casa per a ventilar, realment no som del tot conscients de l’important que estem fent. Renovar cada dia l’aire de l’habitatge, ja sigui hivern o estiu, ajuda a la nostra salut, perquè evita maldecaps, estrès o ansietat, però també, ajuda al benestar de la nostra llar, en controlar les temperatures de l’interior, la humitat i fins i tot possibles pèrdues d’energia.

Encara que pugui semblar un tema fútil, la ventilació d’una cada és clau per a tot, per això t’expliquem les formes que existeixen i com fer-ho correctament:

VENTILACIÓ NATURAL

Aquesta és la que habitualment fem tots a les nostres cases, consisteix a obrir diàriament totes les finestres de l’immoble i permetre la renovació de l’aire de l’habitatge. L’ideal, és fer aquest procés a primera hora del dia, i almenys, durant 30 minuts, no obstant això, a l’hivern, i amb fred convé reduir els temps per a així no perdre la temperatura tèrmica de la casa.

VENTILACIÓ CREUADA

Aquest sistema consisteix a obrir dos trams oposats de l’habitatge i generar corrents, d’aquesta manera aconseguirem que l’aire circuli per tota la casa i renovi l’aire. La ventilació creuada és molt efectiva, però en estacions hivernals i tardorenques cal anar amb compte amb no col·locar-se davant dels corrents per a evitar així agafar fred o constipar-se. Respecte al temps que hem de mantenir obertes les finestres, amb 20 minuts al dia, a primera i última hora del matí, serà suficient per a depurar l’aire.

VENTILACIÓ MECÀNICA

Aquells habitatges que no tenen finestres o accés a l’exterior requereixen de l’ús d’aparells mecànics que ajudin a renovar i condicionar l’aire de l’immoble. D’altra banda, determinades estades de l’habitatge com els banys normalment disposen d’aquesta mena de ventilació principalment com a sistema de neteja d’aire i element per a evitar condensacions i humitats.

Respecte als sistemes de ventilació mecànica, només hi ha dues modalitats, aquells coneguts com a sistema de simple flux i que consisteixen en un extractor que saca a l’exterior l’aire contaminat i introdueix nou, sovint podrem trobar-lo en condícies, i un altre denominat com de doble flux i que es caracteritza per realitzar la renovació de l’aire contaminat, però introduint aire nou filtrat i lliure de partícules, gèrmens… aquest tipus de sistemes es troben en molts habitatges i en zones específiques com a banys i cuines.

Ara ja saps que tipus de ventilació existeixen per a un habitatge i la importància que té renovar l’aire diàriament per a la teva salut i la teva casa, que sistema et quedes el teu? Explica’ns-ho!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.