El llogater es pot negar a ensenyar l’habitatge?

Quan posem a la venda un habitatge, és habitual que el possible comprador vulgui veure l’immoble per poder decidir si li interessa. Aquest procés, rutinari en molts casos, pot generar dubtes i conflictes si aquest pis es troba llogat: les visites s’han de produir mentre l’inquilí encara hi viu però, es pot negar a ensenyar l’habitatge? Aquest cas, a més, també es pot donar en cas que l’immoble sigui llogat per un nou llogater.

És important recordar que quan se signa un contracte de lloguer, el propietari continua sent l’amo de l’habitatge però cedeix a l’inquilí el dret d’ús i el gaudi. Això significa que ningú, en cap cas, no pot accedir a l’habitatge sense el permís de l’inquilí. Això inclou el propietari.

Per tant, sí, l’inquilí es pot negar que l’habitatge s’ensenyi mentre encara hi visqui. Per això, el que es recomana és tenir una relació fluïda i amistosa amb l’inquilí per comptar amb el permís de cara a haver d’ensenyar l’habitatge.

Una altra opció és incloure una clàusula al contracte que permeti al propietari accedir a l’habitatge avisant amb 24 o 48 hores abans. D’aquesta manera, l’inquilí no es pot negar que el propietari ensenyi l’immoble sempre que l’hagi avisat amb el temps estipulat.

D’altra banda, el propietari no pot fer fora l’inquilí abans que finalitzi el contracte encara que es produeixi la venda de l’habitatge. El que sí que pot fer és pactar una indemnització si l’inquilí accedeix a marxar. Tot i això, aquesta opció queda en mans de l’inquilí.

Qüestions com aquesta queden fora de la preocupació dels propietaris quan Alquiler Seguro s’encarrega de la gestió del seu habitatge, per això t’animem a confiar en professionals amb més de 15 anys al sector, que s’encarregaran que cobris la teva renda el dia 5 de cada mes, sempre.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.