A les portes de la primavera: quina és la millor manera d’evitar els insectes a casa?

Amb l’arribada de la primavera, del bon temps i de les pluges és freqüent que apareguin insectes a casa que es poden convertir en plagues si no els prenem en compte, i que poden dificultar el nostre dia a dia. T’expliquem com evitar i acabar amb les plagues d’insectes al teu habitatge de lloguer .

Acaba amb els insectes al teu pis de lloguer

Quan arriba el bon temps és habitual trobar algun insecte a casa , això pot ser un cas esporàdic o una alerta d’una possible plaga d’insectes a l’habitatge. El primer pas és determinar si és una cosa ocasional o si, per contra, els insectes han fet algun niu dins de l’habitatge. Localitzat l’origen, és moment d’actuar i prendre les mesures necessàries per acabar amb ells, i és que les bestioles a més de molestes són transmissors de malalties i antihigiènics. A continuació, t’expliquem els consells dels experts en plagues i fumigacions per acabar amb els insectes a casa teva:

Localitza l’origen

Com comentàvem, les plagues tenen sempre un origen i és important localitzar-lo. Normalment banys i cuines són els punts clau perquè els insectes nien en un habitatge, per la qual cosa, si has detectat la presència de bestioles a casa , hauràs de localitzar-lo i segellar correctament la zona on hagin niat, així evitaràs que surtin i es propaguin. D’altra banda, un cop fet el pas de segellar i netejar la zona infectada és important controlar que no tornen a sortir bestioles, per això, pots fer ús de repel·lents artificials o naturals, que ajudaran que el problema desaparegui del tot.

Repel·lents naturals

Si no ets molt amic dels productes químics hi ha solucions naturals per combatre les plagues de bestioles en un habitatge . El vinagre, bicarbonat de sodi i llimona , quan es barregen, es converteixen en un insecticida natural pel que el seu ús és recomanable per espantar mosques, formigues, aranyes, puces… D’altra banda, les plantes aromàtiques i les espècies (el clau, pebre vermell o pebre) també repel·leixen i espanta els insectes.

Repel·lents químics

Si et trobes davant d’un problema greu d’insectes a casa hauràs de recórrer a paranys, aerosols, plaguicides i productes químics com el lleixiu per combatre’ls. En aquest punt és important destacar que haurem de comprovar-ne l’ús correcte consultant les instruccions del fabricant i que caldrà evitar el contacte amb mascotes o nens.  

Fumigadors

Quan ni mètodes naturals ni químics funcionen és el moment de recórrer a professionals que ens ajudin a eliminar la plaga del nostre habitatge. Abans d’arriscar-te a fer servir productes que no coneixes i que poden perjudicar la teva salut, és recomanable contactar amb fumigadors i especialistes en plagues que t’ajudaran a resoldre el problema.

Es pot evitar una plaga d’insectes a casa?

Sí, encara que no ho creguis és més fàcil del que sembla. Aquí et deixem una sèrie de recomanacions amb què evitaràs que les molestes bestioles de primavera es facin amos i senyors de casa teva.

La casa sempre neta

Sí, ho sabem és obvi, però la neteja influeix en l’aparició d’insectes i rosegadors, per la qual cosa és important mantenir-la sempre el més neta possible i evitar deixar restes d’aliments enlloc. A més, si limites les zones on menges i segueixes uns hàbits per llençar les escombraries o fregar els plats, reduiràs en gairebé un 80% la possibilitat de patir una plaga al teu pis de lloguer .

Emmagatzematge d’aliments

Mantingues la teva despensió hermètica i tots els aliments ben tancats i segellats, així evitaràs l’aparició de formigues o rosegadors.

Ordre

Tenir la casa ordenada, a més de concedir una sensació de benestar ens ajuda a evitar que les bestioles creïn nius ocults i es propaguin per tot l’habitatge.

Aigües estancades

Compte! Perquè l’ aigua estancada genera mosquits , alguns altament perillosos per a la nostra salut i la de les nostres mascotes, de manera que evitar deixar aigua a l’aire.

Esquerdes

Ideals perquè niin bestioles, el seu refugi favorit, per la qual cosa si observar alguna esquerda a les parets, neteja-la i arregla-la, evitant deixar cap escletxa on puguin entrar petits insectes.

Aquests són alguns consells per evitar plagues al teu habitatge de lloguer , segueix-los i evitaràs la visita de bestioles a casa durant aquesta primavera.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.