No te la juguis: sempre amb contracte de lloguer

El lloguer particular i en “B” té els seus riscos. Si mai t’has parat a pensar el que et pot passar per tenir un contracte de lloguer en regla, ¡atent! Per què se’t treuran les ganes de no fer les coses de forma legal el lloguer.

Recuperar el pis

Propietari, això de no tenir contracte, dóna molts mals de cap. En el seu dia vas posar el pis en lloguer, però d’aquesta manera que vulgarment es coneix com “d’amagatotis”. La llei no t’empara i clar, ha arribat el moment en què necessites recuperar el teu pis i no saps com fer-ho, perquè si l’inquilí no vol, es pot perllongar molt la seva sortida, fins que a ell li doni la gana o acabis posant una denúncia

Si tinguessis un contracte legal basat en la Llei d’Arrendaments Urbans i et veiessis en aquesta situació, podries recuperar l’immoble passat un any de l’inici del contracte, si ho necessites per a tu o per a un familiar de primer grau, i avisant a l’inquilí amb dos mesos d’antelació.

Pagaments justificats

Si vols justificar d’alguna manera que hi ha algú vivint a casa teva, hauràs de guardar cada rebut de renda, aigua llum … I si et deixa de pagar? Doncs sort, molta sort, perquè la necessitaràs per demostrar sense contracte que allà hi viu algú i que teniu una relació contractual.

Rescissió anticipada

I és que l’inquilí tampoc té cap avantatge per no tenir contracte d’arrendament. Si vol rescindir el lloguer passats 6 mesos, ja que dependrà del que vulgui o no el propietari. I més del mateix per al propietari, si busca tenir una durabilitat en el seu lloguer, difícil sense un contracte en el qual es marquin i pactin les condicions d’arrendament.

Devolució de la fiança

I ara, què fas si te’n vas i no et tornen la fiança? Doncs hauràs de demostrar que vas viure al pis, rebuts, factures … Si tinguessis un contracte d’arrendament legal el propietari, després de comprovar l’estat del pis i la finalització correcta del contracte, tindrà un termini de 30 dies per a reintegrar-la fiança.

Deduccions a hisenda

Les deduccions a hisenda seran més difícils, encara que no impossibles. Això sí, guarda tot el que pugui justificar que vius de lloguer.

No t’arrisquis, confia en els professionals, deixa’t assessorar i pel seu lloc el lloguer sempre legal i segur.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.