Les constants pujades en la factura de la llum fa que molts ens plantegem diferents mesures per estalviar, una d’elles i potser la més comentada, baixar la potència contractada. Es pot fer?, Quins avantatges té?, I inconvenients? Analitzem al detall si canviar la potència contractada repercuteix en la nostra factura de la llum.
Què és la potència contractada
Quan parlem de potència de llum contractada ens referim a la quantitat de quilowatts (kW) que ens distribueix la nostra subministradora depenent del que tinguem per contracte. Com més potència, més despesa i per tant, més alta serà la factura de la llum.
Quan i com es pot baixar?
Com a consumidors, i sempre que la instal·lació elèctrica de casa nostra ens ho permeti, podem canviar la potència contractada trucant a la companyia subministradora i informant del nostre desig de reduir els quilowatts contractats.
Aquest canvi pot suposar un cost econòmic, depenent de l’empresa amb la qual tinguem establert el contracte, i també pot trigar unes setmanes i fins i tot mesos a fer-se efectiu.
Quins avantatges o problema pot generar?
Per poder canviar la potència contractada i que aquesta quedi reflectida en la factura de la llum, el primer que hem de fer és un mesurament correcte de la potència instal·lada. Per a això, és recomanable contactar un electricista que ens assessori. D’altra banda, en el cas d’instal·lacions molt antigues que no disposin del interruptor de control de potència (ICP) hauran de revisar les seves instal·lacions el que suposa un alt cost.
A més, és imprescindible calcular correctament la potència que consumim en la nostra habitatge de lloguer, ja que baixar la potència contractada i quedar-se curt, pot suposar que salti constantment l’automàtic.