Com saber la tasació d’un habitatge

El primer que un propietari es pregunta després de decidir posar el seu immoble en lloguer és: Com puc saber el valor de taxació d’un habitatge? La resposta correcta és el resultat d’una sèrie de factors objectius que no és fàcil de determinar, i més en temps com els actuals, en què el mercat està en auge i els preus canvien ràpidament. Per això, taxar un habitatge mai ha de deixar-se a les opinions subjectives de l’arrendador, sinó al criteri d’experts en gestió professional del lloguer com els de Lloguer Segur. Aquestes són les principals variables que influeixen en el preu del lloguer:

gestio del lloguergestió d

Característiques del pis

Lògicament, el tipus d’habitatge influirà molt en el valor de taxació final. La superfície en metres quadrats, el nombre d’habitacions, l’orientació i les sortides a l’exterior són factors clau per fixar el preu del lloguer. La renda podrà pujar, a més, si el pis s’arrenda moblat i compta amb serveis comunitaris com accés a una piscina, un traster o una plaça de garatge.

Està reformat?

Els pisos per a lloguer reformats poden incrementar el seu valor de taxació fins a un 20% o un 25%, a més de tenir una millor sortida al mercat. Reformar banys i cuina, renovar terra, pintar les parets o canviar les finestres per unes de doble vidre influirà directament en el preu final de l’arrendament. Alguns propietaris també opten per tirar alguns envans per tal de crear espais més diàfans, que donen a un immoble un aire més modern i sofisticat.

Un altre factor clau en com saber el valor de taxació d’un habitatge és la certificació energètica. Com més alta sigui la qualificació, més valor tindrà el pis al mercat.

En quina zona està?

És fonamental analitzar l’entorn del teu immoble, que obtindrà una taxació més gran si està ubicat en una zona ben comunicada, amb accés a serveis bàsics i propera a espais d’esbarjo com a zones verdes, parcs infantils i instal·lacions esportives. També influeixen la localització de la casa dins el municipi (el centre sempre és més car) i el tipus de localitat que sigui (una ciutat gairebé sempre és més cara que un poble o una ciutat-dormitori).

Situació del mercat

Més enllà de les qualitats del teu pis, el primer que cal analitzar és la situació actual de l’oferta i la demanda en la teva àrea. Una oferta insuficient per a una gran demanda, com passa ara mateix a Barcelona, implica una tendència a l’alça dels preus. A les àrees rurals, els preus són baixos perquè hi sol haver més oferta que demanda d’habitatges de lloguer. L’ajuda de professionals immobiliaris et garantirà establir el preu exacte per a la relació oferta-demanda de la teva zona.

Evita els criteris subjectius

Recorda, no et deixis portar pels consells de veïns i familiars o pels teus sentiments a l’hora de valorar el teu pis. El valor sentimental no sol coincidir amb el valor de mercat. Només una empresa de gestió professional del lloguer podrà trobar el preu just per maximitzar la rendibilitat del teu immoble sense sortir-se de la realitat del mercat, el que faria molt difícil trobar un llogater.

Així que ja saps, deixa de preguntar-te com saber el valor de taxació d’un habitatge. Nosaltres ho fem per tu!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + 13 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.