Trucs per tenir sempre recollida la casa

Si et diem que en només 5 minuts pots tenir la teva casa neta i organitzada segur que no ens creus, però és cert i més fàcil del que pots pensar. En aquesta entrada et donem les claus i els trucs per tenir tot sempre recollit a la perfecció.

Entrar a casa i veure que tot està desordenat treu de polleguera a qualsevol. I és que la manca de temps, o això vam argumentar, fa que el desordre s’apoderi de la nostra casa.

tenir la casa recollida

Busca un lloc per tot

La clau de l’organització és que cada cosa que tinguem a casa tingui un lloc adjudicat i el més important, que quan l’utilitzem sempre tornem aquest objecte al lloc que definim, d’aquesta manera, sempre estarà tot recollit i evitarem tenir coses pel mig.

Que no et doni pena

Ens costa desfer-nos de moltes coses ja sigui pel seu valor sentimental o perquè realment creiem que en un futur el tornarem a utilitzar. No obstant, la realitat és que acabem emmagatzemant objectes inservibles que l’únic que provoquen és caos en el nostre pis de lloguer. Acomiada’t dels sentimentalismes i, poc a poc, en aquests estones lliures que tens al llarg del dia, desfés-te dels vells trastos.

Treu-te els mals hàbits

Molts tendim a emmagatzemar i deixar les coses per mig en un lloc concret, per exemple, a la taula del saló. Per evitar el desordre a casa hem de treure’ns els mals costums i habituar-nos a arribar i guardar les coses. Un bon sistema perquè no tornem als mals hàbits és col·locar algun element decoratiu sobre aquest lloc en el qual tendim a deixar tot desordenat.

Llits fets

Si hi ha alguna cosa que dóna sensació d’ordre i neteja és quan entrem en una casa i ens trobem amb els llits fets. Per això, és imprescindible que destinem els primers minuts del nostre dia a estirar llençols, un hàbit fàcil que ens fa estalviar temps i ens ajudarà a trobar-nos millor i més a gust a casa.

Nous mantres

Apunta aquesta frase: “per cada objecte nou que entri a casa un altre vell surt” d’aquesta manera evitem emmagatzemar coses i, per tant, tenir menys espai o el que és pitjor, més trastos de recollir diàriament. A més, si aprofites els temps morts, per exemple, mentre s’escalfa el cafè, per recollir o ordenar, ho tindrem tot recollit sense adonar-nos.

Segueix aquests 5 consells i veuràs com tenir la casa recollida serà igual que bufar i fer ampolles.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.