5 consells per donar-li un toc personal al teu pis de lloguer

Per a alguns inquilins resulta difícil arribar a sentir la seva vivenda de lloguer com una cosa que puguin dir “llar”. Es tracta d’una casa aliena, amb la qual no estan familiaritzats, i pot ser que la decoració no sigui del tot del seu gust. Si és així, no et preocupis! Existeixen molts trucs amb els quals pots minimitzar el que no t’agrada i personalitzar el teu pis sense haver de realitzar obres, fer forats o pintar les parets, totes elles coses prohibides, llevat que comptis amb l’autorització expressa del propietari.

pis de lloguer

1. Canvia la cara de la cuina

En molts casos, la cuina és l’espai més gris de la casa. Si a més és una cuina antiga, amb uns petits tocs li donaràs un aire més alegre i sofisticat. Si el taulell té desperfectes, pots cobrir-la amb unes taules de fusta que li donaran un aire més modern i acollidor. També pots potenciar el parament de cuina, comprant safates estampades, gerros i estovalles colorits i una vaixella d’acord al teu gust.

2. Sentir-se a gust al bany

Molta gent òbvia la cambra de bany des del punt decoratiu. No obstant això, amb uns senzills canvis pots convertir el teu en un lloc en què et vingui de gust estar. Aposta per posar alguna planta d’interior, que li donarà un aire més fresc, o col·loca algun moble portàtil. També pots col·locar un quadre o fotografia, i per descomptat triar al teu gust les tovalloles, l’estora i les cortines de la dutxa.

3. Penja quadres i miralls amb tira ashesiva

Que no puguis fer forats a les parets no significa que no puguis penjar objectes a les parets. En qualsevol ferreteria, pots comprar unes tires adhesives especials amb les quals penjar els teus quadres, pòsters i fotografies preferits, o col·locar miralls que donen una major sensació d’amplitud a les habitacions. Són elements que, indubtablement, s’imprimiran teu gust i personalitat al teu pis de lloguer.

4. Canvia la il·luminació

Potenciar la il·luminació artificial del teu pis pot ser una altra forma de canviar-lo, tant lumínica com estèticament. Pots comprar, per exemple, una llum cridanera per al saló, que no només donarà un aire nou a la decoració sinó que pot canviar el to de la il·luminació ambient, segons la temperatura de color que triïs. Recorda que, perquè una estada estigui il·luminada correctament, es recomana comptar amb tres focus de llum diferents.

Optar per una il·luminació a base d’espelmes, més tènue, és una manera interessant de crear un ambient més càlid i casolà.

5. Col·loca vinils en mobles i portes

Encara que no pots pintar ni envernissar els mobles i portes del teu pis de lloguer, hi ha altres formes de canviar la seva aparença i donar-los un toc propi que podràs retirar abans d’abandonar l’habitatge. La millor opció són els vinils adhesius, amb els quals pots folrar un armari o una porta amb centenars de motius diferents, des de punts o formes geomètriques fins superfícies que imitin la textura d’un material o diversos paisatges naturals.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen + nine =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.