Com fer una festa sense tenir problemes amb els veïns i el propietari

Ara que arriba el bon temps, les reunions socials es multipliquen. Segurament ja has pensat organitzar una festa al teu pis de lloguer amb els amics, especialment si tens una bona terrassa o si no fa molt que vius en ell, per ‘estrenar-lo’. Si és així, fantàstic! Però, recorda, que has de ser mesurat i respectar al màxim als veïns. Et donem les claus per donar la millor festa sense causar molèsties. Fes un ull a aquests consells!

organitzar una festa

Avisa als teus veïns

És millor prevenir que curar. Tocar el timbre dels veïns amb suficient antelació per informar-los que organitzaràs una “petita reunió d’amics” farà que, ja d’entrada, es mostrin més predisposats. A més, digues que faràs el possible per no molestar-los i facilita’ls el teu contacte perquè t’avisin si necessiten alguna cosa, o en un moment determinat senten alguna molèstia.

No convidis molta gent

Sigues cautelós amb les invitacions. Avui dia, organitzar celebracions per grups de WhatsApp o esdeveniments de Facebook té el risc de que, efectivament, tothom acabi assistint. El millor és convidar a un reduït grup d’amics o coneguts de la màxima confiança. Un altre aspecte fonamental que hem de tenir en compte és la mida del nostre pis, ens ajudarà a no excedir-nos en el nombre de convidats.

Demana moderació als convidats

Tots som comprensius i a cap ens agrada que ens despertin o molestin quan estem descansat a casa nostra, per això, avisa als teus convidats de la importància de moderar-se i no només ho respectaran, sinó que ho entendran a la perfecció.

No posis la música alta

Cada localitat té una ordenança municipal sobre l’excés de soroll, però totes preveuen multes importants. A Madrid, per exemple, superar en 4 decibels el màxim permès equival a una infracció lleu, a la qual sol assimilar l’organització de la festa, penada amb fins a 750 euros. No obstant, si el soroll que genera la teva festa és més gran pots arribar a incórrer en una falta greu (1.500 euros) o molt greu (3.000 euros). Així que ull amb el soroll i controla el volum.

Fixa una hora per acabar

L’horari nocturn comença a les 23:00 hores, quan el soroll màxim permès sol baixar en totes les localitats entre 5 i 10 decibels. Vigila els decibels i intenta que, a partir d’una hora, les converses d’amics siguin en un to de veu moderat. Els teus veïns agrairan el vostre civisme.

De tant en tant

Encara que les teves festes no es desmadrin, una mica de soroll sempre s’acaba sentint a les cases annexes. Per això, perquè no es converteixin en una molèstia i no acabar guanyant la fama de “mal veí”, és millor que organitzis les festes de tant en tant i no assíduament.

Segueix aquests consells i gaudiràs de fer una festa a casa teva sense tenir cap problema amb els veïns ni la propietat de l’immoble.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.