Quant temps triguen a tornar la fiança d’un pis de lloguer

Encara que quan ferms teu contracte de lloguer el llegeixis detingudament, et facis anotacions i rellegeixis tot el que no hagis entès, passat un temps és possible que certes coses se’t oblidin. Un dels conceptes que més dubtes porten després de mesos vivint tranquil en el teu pis de lloguer és sobre la fiança: quant temps trigaré a recuperar la fiança?

La fiança

La fiança, conceptualment, és una garantia que busca assegurar el compliment d’una obligació. En el cas del lloguer és un import que el propietari exigeix ​​al llogater en el moment de la signatura del contracte per cobrir possibles desperfectes o reparacions al pis de lloguer.

La devolució

Des de la finalització del contracte de lloguer, el propietari té 30 dies per retornar la fiança a l’inquilí, sempre que li correspongui. La fiança, que ha d’estar dipositada en l’organisme de la comunitat autònoma corresponent, es retorna si l’inquilí ha complert en temps i formes el contracte i si el pis de lloguer es troba en el mateix estat que va ser lliurat al seu dia.

Llei d’Arrendaments Urbans

En l’última modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU), s’inclou un canvi que afecta la fiança d’un pis de lloguer. Des de llavors, l’inquilí pot abandonar el pis de lloguer des dels 6 mesos de contracte, percebent llavors la part proporcional corresponent a la fiança.

És important tenir tots els terminis i condicions ben clars, recorda que has d’avisar amb un mes d’antelació si vols abandonar el teu pis de lloguer i que des de la rescissió del contracte, si tot està correcte, el teu casolà et retornarà la fiança en un màxim de 30 dies.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + seventeen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.