Què són els inquiokupes?

Les darreres dades apunten que l’ocupació ha baixat al nostre país. Tot i així, cada vegada es parla més d’un altre fenomen il·legal: la inquiokupació. Aquest terme s’utilitza per parlar dels inquilins que, passat un temps, deixen de pagar el lloguer.

Com passa?

En un primer moment, l’inquiokupa entra a l’habitatge amb un contracte de lloguer i comença pagant les quotes. De vegades, fins i tot paga un determinat nombre de mensualitats per avançat per, passat un temps, deixar de pagar i quedar-se a viure a l’immoble. A nivell legal no és una ocupació (els llogaters entren amb un contracte de lloguer) ni usurpació, i no hi ha penes de presó. Per això, cal recórrer al desnonament per impagament per fer fora els inquiokupes. 

El propietari haurà de valorar si rescindeix el contracte a la primera mensualitat impagada (ho pot fer, ja que s’ha incomplert l’acord). Si decidiu fer-ho, heu d’acudir com més aviat millor a l’auxili judicial, ja que l’inquilí pot ocupar l’habitatge sense pagar fins que el jutge ordeni el desallotjament.

Es pot protegir un propietari dels inquiokupes?

Encara que un arrendador mai no podrà estar 100% segur d’evitar riscos en el lloguer, sí que podem tenir en compte certes indicacions que els minimitzen.

En primer lloc, el fet que un llogater no vulgui signar clàusules antimorositat ens ha de fer sospitar. En aquest tipus d’apartats d’un contracte de lloguer s’indica, per exemple, que en cas d’impagament es podrà incloure l’inquilí al Fitxer d’Inquilins Morosos.

Per descomptat, una altra cosa que podem i hem de fer prèviament és consultar l’esmentat Fitxer, ja que és possible que l’aspirant a llogater ja figuri com a morós per lloguers anteriors sense pagar.

D’altra banda, hi ha certs indicadors que han de fer saltar les nostres alarmes:

  • No tindre nòmina.
  • Com ja hem esmentat, la intenció de pagar diverses quotes per endavant.
  • Donar embuts a l’hora de presentar documentació.
  • No tindre propietats.
  • Evitar pagar per transferència.

Però sens dubte, el millor per evitar problemes amb llogaters que no paguen és comptar amb l’ajuda de Lloguer Segur. Portem més de 15 anys perfeccionant la selecció de l’inquilí perfecte, de manera que tu només hagis de pensar a cobrar puntualment cada mes. No dubtis en contactar-nos i estarem encantats d’ajudar-te a info@alquilerseguro.es

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.