Un llogater té dret a fer servir la piscina comunitària?

Amb l’arribada de la calor comença la temporada de piscina i és lògic que molts llogaters es preguntin si tenen dret a fer servir la piscina comunitària.

La resposta és que sí, un arrendatari té dret a fer servir la piscina comunitària si viu en una propietat que compta amb aquest tipus d’instal·lacions. Els drets d’ús de les àrees comunes, com ara una piscina comunitària, solen estar inclosos en el contracte d’arrendament, sempre que el propietari o la comunitat de veïns no indiquin el contrari a les normes de la comunitat o al contracte d’arrendament.

Factors a considerar:

  1. Contracte d’arrendament : És fonamental revisar el contracte d’arrendament per veure si s’esmenta alguna cosa específica sobre l’ús de la piscina comunitària i d’altres instal·lacions comunes.
  2. Reglament de la comunitat : Algunes comunitats de veïns tenen reglaments interns que poden especificar les condicions d’ús de les àrees comunes. És important que tant el propietari com l’inquilí s’assegurin de complir aquestes normes.
  3. Pagament de quotes : En alguns casos, l’accés a les instal·lacions comunitàries pot estar condicionat al pagament de certes quotes de manteniment. Generalment, el propietari és responsable d’aquestes quotes, però l’inquilí assegureu-vos que estan al dia per poder gaudir de les instal·lacions.
  4. Restriccions específiques De vegades, hi pot haver restriccions temporals o específiques, per exemple, a causa d’obres, manteniment, o situacions extraordinàries com una pandèmia.

En resum, llevat que hi hagi una disposició en contra al contracte d’arrendament o al reglament de la comunitat, un llogater té el mateix dret que un propietari a usar les àrees comunes, incloent-hi la piscina comunitària. És recomanable que tant el propietari com l’inquilí tinguin clars els termes de l’arrendament i les normes de la comunitat per evitar malentesos.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.