Aprèn a mantenir en bon estat el sòl de parquet

La humitat, les sabates, arrossegar mobles … el terra de parquet és elegant i bonic, però, de seguida mostra el pas del temps i de la convivència. Avui t’ensenyem com aconseguir que el teu sòl de fusta sempre llueixi perfecte .

IDEES PER CONSERVAR EL SÒL DE PARQUET

Si és la primera vegada que tens parquet o no saps molt bé com cuidar-lo, necessites conèixer aquests consells de manteniment perquè el sòl del teu pis de lloguer sempre estigui perfecte.

Si tens terra de parquet en el teu pis de lloguer és important que sàpigues que aquest no s’ha de fregar amb assiduïtat, i en el cas de necessitar-ho, sempre ha de ser amb productes especials per a fusta. Ara bé, a més de fregar el terra , la forma correcta de netejar el parquet és amb l’ús de la mopa, el seu ús continuat evitarà que apareguin àcars i pols i farà que la brillantor es mantingui. Però què passa si es mulla el terra o el frego? Com comentàvem, no és recomanable, però hi ha ocasions en què cal fregar les estades, és molt important que, en aquests casos, a més de escórrer bé el pal de fregar, Intentem assecar al màxim la fusta, l’excés d’humitat provoca que la fusta es faci malbé i que la tarima es vagi desenganxant, destruint així el sòl.

NETEJA

Com ja hem comentat, la neteja de terra de parquet és complexa i una mica delicada. Per fer-ho de forma correcta és important que tinguis un seguit d’elements disponibles com aspirador, millor que escombra, mopa, que ajudarà a eliminar restes de pols i àcars i vinagre, amb el qual desinfectar i aconseguir més brillantor.

CONSERVACIÓ I ABRILLANTAMENT

Si vols que el parquet del teu pis de lloguer conservi la brillantor hauràs d’aplicar de tant en tant productes que ajudin a nodrir-ho , la forma casolana de aconseguir-ho és aplicant oli d’oliva, mai en excés per evitar que aquest rellisqui, només necessitaràs una baieta i una mica de temps. D’altra banda, hi ha al mercat nutrients artificials que també funcionen molt bé com són la teca o llinosa.

Respecte a la conservació de terra de parquet , hi ha una sèrie d’hàbits senzills que ajudaran que aquest sempre llueixi perfecte:

  • Evita caminar amb calçat de carrer per casa , en cas contrari intenta sempre netejar les soles de les sabates per retirar possibles restes del carrer que puguin perjudicar el sòl, com la sorra.
  • Mai caminis amb sabates de taló per casa, al clavar-ne el taló es creen petites imperfeccions que el deterioren i foraden, i que són difícils de reparar.
  • Intenta no arrossegar els mobles quan els hagis de moure, sempre agafa’ls, en cas contrari, es ratllarà.
  • Evita la llum solar directa , el resseca i fa que la brillantor es perdi.
  • Vernissatge: ajuda a que el sòl resisteixi millor el dia a dia.  

Aquests són els nostres consells per mantenir el sòl de parquet d’un pis de lloguer . I tu. Quins trucs tens? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve + five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.