Comprar o llogar, quina opció trio?

L’euríbor en mínims històrics, els bancs anunciant a so de bombo i platerets les condicions hipotecàries i l’habitatge a un preu inferior que anys enrere. A priori sembla un bon moment per comprar però, és així? Avui t’expliquem per què la millor opció és apostar pel lloguer. No t’ho perdis!

comprar o llogar

Facilitat d’accés

El lloguer, enlloc de la compra, implica un accés més senzill i menys costós Què vol dir això? Per signar un contracte de lloguer necessites molt menys diners que per signar una hipoteca amb el banc.

Endeutament

De mitjana, contractar una hipoteca suposa tenir disponible el 35% del valor d’un immoble. Així, si vols comprar un habitatge de 100.000 € necessites tenir 35.000 € per fer front a l’entrada i a les despeses notarials. Si no disposes de tal quantitat, el més probable és que hagis de demanar un crèdit personal, la qual cosa incrementa enormement la teva ràtio d’endeutament.

En canvi, amb el lloguer necessites disposar de la quantitat necessària per a la fiança legal, és a dir, un mes de renda veus la diferència?

A més, no t’oblidis que signar una hipoteca suposa endeutar amb el banc durant els propers 15, 20 o 30 anys.

Flexibilitat

Com dèiem comprar implica estar molts anys pagant al banc els diners que et va prestar per convertir-te en propietari, però què passa si les teves necessitats canvien en aquest temps? Un augment de la família, un trasllat laboral … La cosa es complica.

Amb el lloguer pots adaptar el teu habitatge a la teva vida, buscar un immoble més gran si et falta una habitació o canviar-te de ciutat només serà possible amb la flexibilitat de què disposa un llogater.

Tràmits

A més de ser més fàcil, els tràmits també son més senzills. La visita al notari, les taxacions i les escriptures no te les treu ningú si vols comprar un pis. En contra, quan llogues, amb signar un contracte d’arrendament 100% legal i d’acord amb la Llei d’Arrendaments Urbans serà més que suficient.

I ara què opines comprar o llogar?

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.