Els passos que has de conèixer si vols tenir ascensor

El nostre tracte en el dia a dia amb propietaris, ens condueix a fer una entrada especial sobre els ascensors. Sovint, quan anem a assessorar a un propietari, ens pregunta si tenir ascensor suposa un handicap per marcar el preu tècnic d’un immoble. La realitat, és que són molts els factors que s’han de tenir en compte com la idoneïtat de l’immoble, la zona on està situat … però si és cert, que disposar d’ascensor a la comunitat, més quan són pisos alts, concedeix punts en el lloguer.

El lloguer està vivint un moment d’esplendor en què cada dia més persones es decanten com a model de vida. Cada vegada és més comú trobar diferents rangs d’edat que accedeixen a arrendar: gent gran, parelles joves, famílies …. Pel que les possibilitats de trobar un llogater que demana ascensor en el seu lloguer, augmenten.

Si estàs interessat en que el teu comunitat instal·li un ascensor, t’expliquem tot el que cal saber:

Tràmits

En primer lloc, s’ha d’exposar davant la comunitat de propietaris la proposta. Aquesta ha de ser votada i obtenir el vot favorable de la majoria dels propietaris, que al seu torn, representi la majoria de quotes de participació. Aquest sistema és nou, doncs va entrar en vigor amb la modificació de la Llei de Propietat Horitzontal el 28 juny 2013.

Un cop arribat a acord a la junta de propietaris, es fa fonamental consultar diversos pressupostos d’empreses especialitzades i que aquestes comprovin la viabilitat de la instal·lació. Després de l’aprovació de pressupost, s’ha d’acudir a l’ajuntament i començar els tràmits burocràtics que no són dificultosos encara que si es tracta d’un procés lent.

Finalitzat tots els permisos, començarà l’obra, el termini mitjà ronda entre els 6 i els 8 mesos.

Quant val un ascensor?

És difícil establir una mitjana de preu a l’hora d’instal·lar un ascensor a la comunitat, ja que aquest varia en funció de si hi ha buit o no, per a la seva instal·lació i de les corresponents obres que s’hagin de fer. No obstant això, podem parlar d’una forquilla que ronda entre 45.000-70.000 €, a la que cal sumar els treballs de fontaneria, electricitat, gas …

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.