Implicacions de tenir un pis buit

Quan disposem d’un segon habitatge del qual no en fem un ús personal, el que sempre es recomana és posar-lo en lloguer. I encara que a priori pogués semblar que el principal desavantatge de no fer-ho sigui la pèrdua de rendibilitat, la veritat és que no és l’únic motiu. En aquest article parlarem de per què un pis buit comporta certs riscos.

QUÈ ÉS UN PIS BUIT

Un habitatge buit és aquell que no funciona com a residència habitual de ningú ni és utilitzat de forma estacional. Per tant, un habitatge de vacances no es considera buit , tot i que només s’utilitzi els mesos d’estiu.

INCONVENIENTS D’UN PIS BUIT

  • Pèrdua d’ingressos: com ja hem avançat, és el perjudici més evident, ja que lhabitatge no genera cap benefici en concepte de lloguer.
  • Deteriorament de la propietat: un pis buit acaba per deteriorar-se a causa de la manca dús, ja que això implica absència de manteniment i de cures.
  • Pèrdua de valor: aquesta manca de manteniment repercuteix en un descens del valor de l’immoble, per la qual cosa si decidim vendre’l, el preu de sortida haurà patit un impacte negatiu .
  • Manca de retorn de despeses: encara que el pis estigui buit, el propietari ha de continuar pagant les despeses associades, com la comunitat, l’IVI, derrames, impostos, etc., tot això sense que es generi cap ingrés. A més, cal afegir el cost de reparació dels elements que van patint desperfectes.
  • Increment considerable dels riscos relacionats amb robatoris, vandalisme i ocupació, a causa de la manca de vigilància.
  • Dificultat per vendre o llogar: quan un pis porta buit molt de temps, pot generar dificultat extra per trobar comprador o llogater.
  • Molts d’aquests inconvenients (la manca de manteniment, ocupació, deteriorament, etc.) poden generar conflictes amb la comunitat de veïns.
  • Recàrrec de l’IBI: aquest punt és una novetat i un desavantatge afegit. La nova Llei d’Habitatge del 2023 imposarà un recàrrec de l’IBI del 150% per als habitatges buits. A Madrid, per exemple, si l’IBI mitjà és de 438€ passarà a ser de 1.100€ per a aquest tipus d’habitatges.

Com hem vist, no són pocs els motius pels quals es recomana posar un habitatge buit de lloguer. No només el mercat es veu afavorit per l’increment d’oferta i els avantatges sobre els preus que això suposa, sinó que per als propietaris llogar el vostre habitatge ofereix la possibilitat de mantenir-lo en bones condicions i evitar els riscos que hem esmentat.

Si desitges llogar el teu habitatge sense preocupacions ni gestions tedioses, des de Lloguer Segur ens encarregarem de tot perquè tu només hagis de preocupar-te de gaudir dels beneficis del lloguer. Pots contactar amb nosaltres a info@alquilerseguro.es

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.