Quina potència de llum i gas he de contractar?

Triar la potència de llum i gas que contractarem pot passar factura a les nostres butxaques. Amb una potència inadequada pot ser que no en tinguem suficient o que sigui més del compte. Quina potència de llum i gas he de contractar? Com sé quina és la més adequada?

Per començar, hem de pensar que un ajust correcte, segons les nostres necessitats, afectarà positivament a les nostres factures. No és el mateix tenir una caldera mixta, una de només calefacció, un escalfador o tenir o no determinats electrodomèstics.

Si bé és cert que la primera elecció, a l’hora de donar d’alta els subministraments, pot resultar poc satisfactòria, pots canviar de tarifa en el moment que decideixis. L’únic requisit per poder efectuar el canvi en la potència de llum i gas és que hagi passat més d’un any des de l’últim canvi o que s’hagi realitzat una modificació de la instal·lació, que faci variar el consum previst.

Hora de triar

La potència que necessitem depèn de tres factors: el tipus i la quantitat d’aparells elèctrics que tinguem, la potència que necessitin, i l’ús que donem dels mateixos. Però, com podem calcular la potència que necessitem? És un mètode bastant fàcil que pots fer tu mateix, però la majoria de les comercialitzadores ofereixen assessorament per internet o per telèfon.

El procediment és senzill, has de calcular la potència de cada aparell i sumar, el resultat d’aquesta suma serà la potència aproximada que hauràs de contractar. Recorda, a més, que mai pots contractar la potència per sota de la de l’electrodomèstic de més consum, ja que cada vegada que el connectis es tallarà el subministrament.

Amb aquests senzills passos, a més pots estalviar. El nostre consell és que comprovis quina potència de llum i gas tens contractada i la baixis al mínim possible segons les teves circumstàncies.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.