Reformar per llogar: Consells que t’ajudaran a revaloritzar

A l’hora de valorar un habitatge, els professionals immobiliaris tenim en compte moltes variables determinants com són: la ubicació, característiques, l’estat de l’immoble, els serveis … un estudi de mercat sumat a les particularitats de cada habitatge determina el valor o preu de lloguer. No obstant això, molts propietaris aposten per revalorar l’immoble, abans de treure-ho al mercat, a través de les reformes. Quines són les que realment ajuden a augmentar el valor i quant es pot veure incrementat? T’ho expliquem aquí.

5 aspectes a canviar d’un bany

El bany és al costat de la cuina una de les zones que més es deteriora en un habitatge i a la qual més presten atenció els inquilins quan la visiten. El pas de el temps afecta indistintament a rajoles, terres, banyeres … Entre les reformes més freqüents en les cambres de bany es troba el canvi de paviment i enrajolat (modernització) el pas de banyera a plat de dutxa, canvi i modernització de sanitaris, pintat de sostre i eliminació d’humitats i millores en la il·luminació i extractors.

Existeixen petites remodelacions low cost que impliquen una menor inversió com el pintat de les rajoles, amb pintures especials per enrajolat, el vinilatge de sòl, que evita haver de tornar a posar un sol nou i només implica superposar una placa vinílica sobre el sòl ja existent, i canvis en els accessoris de bany o en els miralls.

Cuina moderna i funcional

Si hi ha una zona que destaqui per sobre de les altres en un pis de lloguer, aquesta és la cuina. Disposar d’espai i un mobiliari d’acord i modern guanya punts entre els visitants. De cara a fer una reforma de la cuina hauràs de tenir en compte diversos aspectes, el principal si fer una reforma integral o si pots aprofitar una mica del que ja hi ha. De cara a instal·lar una nova cuina, és important comptar amb un projecte que permet visualitzar la nova estructura, espais de treball, emmagatzematge dels armaris…. Per la seva banda, si només vols donar-li un petit rentat de cara, pots vinilar els mobles, netejar en profunditat armaris, electrodomèstics i rajoles i millorar la il·luminació.

Pel que fa als electrodomèstics, sempre es recomana que es llogui l’habitatge amb la cuina equipada i completa, comprova que aquests disposin d’una bona etiqueta energètica, ajudarà a estalviar en les factures.

Parets llises

La renovació de la pintura és la més comuna a l’hora de posar en lloguer un habitatge. El més habitual és que es pinti tot l’immoble perquè aquest llueixi millor i com a mesura d’higienització. Però no tot és pintar, sinó també, condicionar les parets, treure esquerdes, possibles taques d’humitats i fins i tot molts opten per renovar i eliminar el gotelé. Pel que fa a les tonalitats preferides per pintar un pis de lloguer, les més demandes són les neutres, d’aquesta manera s’aconsegueix atraure el major nombre de persones. Si estàs pensant en pintar el teu pis per llogar pren nota de la paleta de colors en la qual no pot faltar el blanc, grisos, beix o colors sorra.

Llums i eficiència energètica

Avui aquest punt cobra especial importància, més quan el preu de l’Kwh està pels núvols. A més de renovar la il·luminació del pis de lloguer i comprovar que tot funciona correctament, és important instal·lar llums led, de consum inferior a les normals, i colors neutres que ofereixin tranquil·litat i que s’adapten a qualsevol estil. En la mesura que l’habitatge ho possibiliti intenta aprofitar la llum natural.  

Petites reparacions

Abans de publicitar el pis de lloguer comprova el bon funcionament de tot i repara allò que sigui necessari. Portes, persianes, endolls … sempre hi ha algun punt de revisar i de deixar a el dia. De cara a el moment en què es promociona un habitatge, aquest ha d’estar completament revisat i reparat.

Home staging

Aquesta tècnica immobiliària cada vegada guanya més adeptes al nostre país. Presentar l’habitatge com si es tractés d’una casa de catàleg fa que sigui més atractiva i que els inquilins prenguin la decisió de llogar abans. La clau està en despersonalitzar els espais, mostrar l’habitatge amb un disseny minimalista, però molt cuidat, i organitzar les visites garantint que els futurs inquilins tindran el temps necessari per veure la casa i estructurar un calendari de visites agendat.

Segueix aquests consells i aconseguiràs revaloritzar el teu habitatge de lloguer. Vols saber com valorar el teu pis de lloguer?, necessites un lloguer segur? Contacteu-nos, els nostres assessors immobiliaris t’ajudaran.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − thirteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.