Tot el que un llogater necessita saber sobre el seu lloguer

Vius de lloguer o estàs pensant en fer-ho? Ves en compte perquè et posem al dia de totes aquestes coses que has de conèixer perquè res t’enxampi per sorpresa.

lloguer

Titularitat dels subministraments

Quan entris a viure en un habitatge de lloguer, és recomanable realitzar el canvi en la titularitat dels subministraments i no el canvi de compte bancari. D’aquesta manera, els rebuts t’arribaran directament a tu i podràs comprovar el consum que tens de cada cosa.

Certificat energètic

Des de juny de 2013 tots els habitatges que estiguin en lloguer han de disposar d’un certificat energètic on quedi reflectida la seva valoració. Com ja sabràs, aquesta es mesura de l’A a la G, sent la primera la millor valoració quant a eficiència de l’immoble i l’última la que menor grau d’eficiència energètica té.

Quan es promociona un habitatge en lloguer, deu tenir publicada la seva etiqueta energètica, et servirà com a indicador de les característiques de l’habitatge i et concedirà major informació sobre l’eficiència i el compromís amb el medi ambient.

Actualització de la renda

Amb l’entrada en vigor de la Llei de Desindexación de l’Economia Espanyola, ja no cal utilitzar com a índex de referència per a l’actualització de rendes, l’IPC, podent-se pactar per contracte, un altre indicador diferent. Des de Lloguer Segur apostem per una actualització de la renda fiable i real, per això hem desenvolupat l’Índex Actualitzador de Rendes de Contractes de Lloguer (Índex ARCA). Consulta tota la informació d’ARCA aquí

ITP en el lloguer

Fins fa uns mesos per als inquilins, l’ITP en el lloguer era una cosa desconeguda. L’Impost de Transmissions Patrimonials en el lloguer, és obligatori, com qualsevol impost, i s’ha d’abonar després de la signatura del contracte d’arrendament, sense sobrepassar els 30 dies fixats per la llei. És un impost que es paga per la totalitat del contracte i l’import varia en funció de la renda que es pagui.

Devolució de la fiança

Potser aquest és el punt que més dubtes suscita entre els arrendataris. Has de saber que complint el que s’ha pactat en el contracte d’arrendament, a més del temps i forma de la comunicació i finalització, el propietari té un termini estipulat per llei de 30 dies per a la seva devolució.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.