Decoració original per Nadal

Quan arriba el Nadal, la nostra casa sembla una revolució: tot està decorat amb motius nadalencs, ens retrobem amb les nostres famílies i el menjar sobresurt per tots els costats de la taula. En aquesta època tan especial, algunes persones no es volen limitar a decorar un arbre de plàstic amb garlandes i llums de colors. Per aquest mateix motiu, en aquest post anem a donar-vos uns quants tips per a que la vostra casa llueixi un estil molt nadalenc i original.

decoració nadal

Arbre de Nadal

L’arbre de Nadal és, per excel·lència, el símbol més representatiu d’aquestes festes. La majoria de les persones, l’1 de desembre traiem la caixa d’ornaments i netegem l’arbre que portava gairebé un any guardat al traster per començar a muntar-lo.

No obstant això, si aquest any t’has cansat del típic avet amb els ornaments més comuns, pots optar per un arbre més minimalista: Pots crear un arbre amb pals de fusta i decorar-lo amb llums blanques i ornaments fets a mà. D’altra banda, pots buscar una escala de fusta i decorar-la com si d’un avet es tractés.

Taules amb un toc de Nadal

En aquesta època es reben moltes més visites que durant tot l’any, s’organitzen menjars amb amics, familiars, etc. Per això, la taula és un punt que has de decorar perquè la teva casa tingui un toc nadalenc. Si vols fugir dels típics centres de taula, no passa res, hi ha infinites combinacions que poden fer que la teva taula tingui un estil únic i especial: caixes, llums, teles, espelmes aromàtiques … tot s’hi val!

decoració nadal

Una mica de color

Està clar que aquest any està de moda el minimalisme i els colors neutres. Si volem optar per aquesta línia de decoració, i no renunciar al color, has de saber que és possible. Per exemple, si tens tota la casa decorada en tons blancs, negres i grisos, pots optar per decoració nadalenca en tons vermells o verds. Afegir elements rústics, fustes i plantes també permetrà aportar aquest toc de color a la casa.

Decoració de la casa

No obstant això, la decoració nadalenca no ha de residir únicament a col·locar un arbre de Nadal a la sala i un centre a la taula. D’una banda, pots optar per corones a la porta o finestres. No obstant això, hi ha tants tipus de corones com pensis i no cal que optis per una clàssica: d’esferes, de metall, de fusta, etc. Hi ha molts tipus de corones i només has d’escollir quin és el que més s’adapta al teu estil i a casa teva.

La il·luminació, d’altra banda, juga un paper fonamental en la decoració nadalenca i pots incloure-la tant amb un fil de llums incandescents o mitjançant espelmes. A més, els pots ara estan de moda i pots utilitzar-los com a portador de plantes, llaminadures i fins i tot llums com et proposem en la següent foto:

decoració nadal

Regals originals

Aquesta clar que el Nadal i els regals és una cosa que va molt unit. Cada vegada més, predominen els regals fets a mà i més personals. Per això, proposem que per al teu proper regal optis també per embolcalls originals, fets a mà o amb detalls més enllà del típic paper de regal.

A la foto podem veure un paper marró amb bastons de caramel impresos en ell i un cordill vermell i blanc que l’envolta. En canvi, si se’t donen bé les manualitats i t’agrada sortir del que és convencional, pots agafar llapis i retoladors, un paper de color marró i crear el teu propi paper de regal. Afegeix adhesius, targetes fetes a mà i algun detall perquè sigui encara més original. La persona que el rebi es quedarà sense paraules!

decoració nadal

Dolços per tots els costats

Si alguna cosa tenim clar és que per Nadal no poden faltar els menjars familiars, les excepcions en la dieta i els dolços. Per això, és una bona idea comptar sempre amb un centre o una gerra plena de bombons, dolços, llaminadures o polvorons. Si tens visita per Nadal i treus un recipient original amb una varietat de dolços, deixaràs a tots els teus convidats molt satisfets.

Personalització

Aquests tips et permetran decorar la teva casa de forma original. No obstant això, tot i que la decoració nadalenca sol estar molt marcada per certs patrons, cada persona té el seu estil propi. Per això, és important que, independentment de l’època de l’any en què estiguem, la casa reflecteixi la personalitat de la persona que hi viu. Per exemple, si tens un estil més clàssic pots incloure elements vintage nadalencs. En canvi, si el teu estil és més avantguardista pots incloure corones amb formes irregulars, colors atrevits i elements molt originals.

Vosaltres com decoreu casa vostra en època de Nadal? Expliqueu si poseu molts adorns, si preferiu ser més senzills o si teniu alguna tradició nadalenca més original. Bon Nadal a tothom!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.