Els avantatges d’instal·lar plaques solars a la teva comunitat de veïns

La crisi energètica desencadenada després de l’inici de la guerra d’Ucraïna i la voluntat d’apostar per energies netes han col·locat l’energia solar en un lloc destacat a l’hora de considerar una alternativa.

Per això, molts habitatges i comunitats de veïns han apostat per la instal·lació de plaques solars per abastir-se. En aquest article coneixeràs els avantatges de fer-ho i com cal fer-ho d’acord amb la normativa vigent.

Quins són els requisits per instal·lar plaques solars a la teva comunitat?

La instal·lació de plaques solars a comunitats de veïns es regeix pel que determina la llei de propietat horitzontal i plaques horitzontals, degudament modificada per les mesures urgents vinculades al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Aquesta llei determina que les instal·lacions de plaques solars a comunitats tenen prioritat. Per això, estableix suports daccessibilitat i facilita el muntatge.

La norma també estableix que perquè la instal·lació es pugui fer es necessita un suport del 50% a junta i que correspongui al 50% de propietaris. En el cas d’instal·lacions privatives, encara que comunes entre els interessats, cal el suport d’un terç a la junta de veïns i d’un terç dels propietaris. En aquest cas només estan obligats a pagar els propietaris interessats, encara que els veïns que vulguin sumar-se al sistema de panells solars de l’edifici ho poden fer pagant la seva part amb els interessos corresponents.

Els avantatges generals

● Estalvi econòmic a les quotes d’electricitat de la comunitat i/o els propietaris.

● Gairebé sense manteniment.

● Energia elèctrica sense emissions.

● Llarga vida útil del sistema, fins a 30 anys amb els models actuals.

● Possibles descomptes vinculats a la venda d’excedents d’energia.

● Descomptes a l’IBI a nombrosos municipis.

Avantatges com a arrendador

La instal·lació de plaques solars a la comunitat on tens les teves propietats de lloguer tindrà beneficis per a tu:

  • Si la instal·lació és comunitària, resulta evident que tindrà beneficis a la quota.
  • A més, si queda excedent al consum dels propietaris, acabaràs tenint un descompte a la llum que consumeixin els teus llogaters.
  • Lús denergia verda és un argument a favor del teu habitatge.

Com veieu, apostar per l’energia solar comporta beneficis molt interessants a mitjà i llarg termini. A més, hi ha diferents subvencions i ajuts a què podràs accedir per a la seva instal·lació. Si vols rebre més informació sobre aquest tema o tens qualsevol altre dubte, posa’t en contacte amb nosaltres a info@alquilerseguro.es

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.