Superfície útil VS superfície construïda

Quan ens disposem a buscar un habitatge, ja sigui de compra o lloguer, ens hem de familiaritzar amb diversos termes i expressions relacionats amb l’àmbit immobiliari.

Una de les coses de què sempre se’ns informa és de la mida de l’immoble. En aquest sentit, ens podem trobar amb l’ expressió “superfície (o metres) útil” i “superfície construïda”.

Superfície útil

Parlem de metres útils per referir-nos a les dimensions de l’habitatge sense comptar murs, envans, pilars o canonades. És a dir, es tracta de la superfície interior de la casa que podem trepitjar, podem fer servir. Per això, l’expressió “útil”.

Dins la superfície útil de l’habitatge  també s’inclou el 50% de l’espai de balcons, terrasses, patis o estenedors si estan coberts . Si estan descoberts no computen com a superfície útil. 

Superfície construïda

És la suma de la superfície útil més la que ocupen els murs perimetrals. En aquest cas es consideren els murs perimetrals i la resta d’elements estructurals.

Com es dedueix, la diferència entre tots dos conceptes és la quantitat de metres que es poden aprofitar.

La superfície construïda és utilitzada pels notaris en les escriptures . Així mateix, la fan servir els ajuntaments per dur a terme diferents tràmits administratius com les llicències. 

 

Si tens dubtes respecte a aquests conceptes o qualsevol altre relacionat amb el teu lloguer, contacta’ns a info@alquilerseguro.es. Estem desitjant ajudar-te.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 14 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.